Genoeg nu over jou!

Ingeborg Elzevier, Annick Boer en Peter Tuinman
vr 22 mrt ’19
20:15

Een bitterzoete komedie die speciaal werd geschreven voor topacteurs Ingeborg Elzevier, Annick Boer en Peter Tuinman. Ingeborg Elzevier (82) viert er haar zestigjarig toneeljubileum mee.

Als de dochter des huizes haar man verliest, is het de vraag wie daar het meeste onder lijdt: de dochter of haar moeder. De dochter is in staat het leven weer op te pakken, de moeder blijft hangen in diepe rouw. Maar was de relatie tussen de moeder en haar schoonzoon wel zo hecht? En hoe staat de vader in dit verhaal?


'Met overgave gespeeld.' (★★★NRC)

'Actrice Ingeborg Elzevier zit zestig jaar in het vak. Dat wordt gevierd met
een voorstelling.'
(★★★de Volkskrant)


De indrukwekkende carrière van Ingeborg Elzevier kreeg een kick-start toen zij bij haar afstuderen aan de Amsterdamse Toneelschool in 1958 gelijk de Top Naeff Prijs (aanmoedigingsprijs voor veelbelovende studenten) in ontvangst mocht nemen. Jarenlang was ze verbonden aan Toneelgroep Centrum waar haar Prossie Garnett in Candida werd uitgeroepen tot beste vrouwelijke bijrol. Voor Toneelgroep Amsterdam was Elzevier o.a. te zien in De stille kracht en voor Hummelinck Stuurman o.a. in Vrouwen van later en Gouwe ouwe. Ook speelde ze in tv-series en films als In voor- en tegenspoed, De jurk, Grimm en Kinderen geen bezwaar. In 2012 ontving Ingeborg Elzevier de Blijvend Applaus Prijs.

credits

tekst Magne van den Berg regie Hanneke Braam foto Piek, Ben van Duin


 

 

Deze voorstelling is ook te zien in: 
Theater het Kruispunt, kijk hier voor data en info

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie