Jan Siebelink

Te gast in het Isala
zo 24 mrt ’19
19:30

Na het succes van de literaire ontmoeting met Griet op de Beeck in de Boekenweek 2018 komt in 2019 opnieuw een schrijver naar het Isala tijdens Boekenweek. Dit keer is dat Jan Siebelink, schrijver van het Boekenweekgeschenk.

Jan Siebelink (1938) zal in het Isala vertellen over zijn werk en leven. Hij veroverde met zijn roman Knielen op een bed violen een breed publiek. Het verhaal over een gezin dat door vader Hans Sievez onbedoeld te gronde wordt gericht, werd bekroond met de AKO Literatuurprijs, is in verscheidene talen vertaald, werd verfilmd en is met meer dan 800.000 exemplaren een van de best verkochte naoorlogse Nederlandse literaire werken. Siebelink is de schepper van onvergetelijke personages, maar als stille getuigen zijn er in zijn verhalen ook altijd de bloemen en de planten. Zij vertellen een heel eigen verhaal. Ter ere van de tachtigste verjaardag van Siebelink verscheen vorig jaar het wonderschoon geïllustreerde De bloemen van Jan Siebelink, verrijkt met citaten uit zijn werk. 

We organiseren deze avond in samenwerking met Bibliotheek aan den IJssel. Boekhandel Derde Druk zal Siebelinks boeken én die van een aantal andere schrijvers verkopen. Wie meer dan € 12,50 aan Nederlandstalige boeken uitgeeft, krijgt het Boekenweekgeschenk bij de aankoop cadeau.

Als u een vraag heeft voor Jan Siebelink, kan deze nu alvast mailen naar publiciteit@isalatheater.nl. Wie weet wordt deze dan aan hem gesteld.

credits

 foto Sacha de Boer

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie