Peter Heerschop

De minister van enthousiasme
vr 29 mrt ’19
20:15

In zijn functie als Minister van Enthousiasme reist Peter Heerschop een jaar door het land om mensen uit te leggen waarom ze toch echt vrolijker worden als ze gaan twijfelen aan alles wat ze zeker weten. Want dat weet hij zelf vrij zeker. Ze moeten leren hard te lachen om alle domme dingen waarvan ze dachten dat ze logisch waren. Daar leer je het meeste van. Want lol is een serieuze zaak.

Lieve mensen,

Hier mijn plannen voor de eerste 365 dagen van mijn komende regeringsperiode. Ik wil in mijn regeerperiode eerst een jaar het land in om mensen uit te leggen hoe je anders kunt kijken naar dingen die je tot nu toe heel zeker hebt geweten. En te vertellen dat het enorm leuk is iets nieuws te leren. Maar ook dat je het snelst iets leert als je het gevoel hebt dat het fout mag gaan en dat je daarom mag lachen. 

Ik zal, overal waar ik kom, meer dan genoeg voorbeelden geven van dingen die totaal fout zijn gegaan. Bij mij, bij anderen. Zo fout dat je er hard om moet lachen omdat je beseft dat anderen soms nog onnozeler zijn dan jij. En, omdat mensen zich nu eenmaal graag met anderen vergelijken, is dat vaak een fijn gevoel.

Daar leer je van. Want lol is een serieuze zaak. 

Peter Heerschop, zelfbenoemd minister van enthousiasme


'Originaliteit en aanstekelijkheid kan de theatermaker Peter Heerschop niet worden ontzegd.' (★★★AD)

'Een hilarische interactie met de zaal.'
(★★★AD)

credits

adviezen en regie Raoul Heertje foto Walt Cisco, Joris van Bennekom, Jantje Geldof en Geert Gratama


 

 

Deze voorstelling is ook te zien in: 
Theater het Kruispunt, kijk hier voor data en info
Theater aan de Schie, kijk hier voor data en info


 

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie