INDO-lente

De Indië monologen

Theodor Holman, Reggie Baay en Anneloes Timmerije
za 30 mrt ’19
20:15

Schrijvers in het Isala tijdens de Boekenweek. De Indië monologen is een unieke theateravond met Nederlands-Indië als centraal thema.

dit is een:
INDO-lente

Zeventig jaar nadat de onafhankelijkheid van Indonesië door Nederland erkend werd staat onze koloniale geschiedenis volop in de belangstelling. Bijna twee miljoen Nederlanders hebben een Indische achtergrond. Hoe werkt die geschiedenis door in ons land en in onze levens? En hoe willen we ons tot die geschiedenis verhouden? Drie prominente schrijvers met een Indische achtergrond of sterke betrokkenheid bij de geschiedenis van Nederlands-Indië vertellen hun bijzondere verhaal. In het Isala Theater zullen Theodor Holman, Reggie Baay en Anneloes Timmerije dat doen.

De Indië monologen
wil verschillende visies op Nederlands-Indië laten zien en zowel de heimwee als het kritisch discours de ruimte geven. De vaste muzikale kern bestaat uit Astrid Seriese en gitarist Erwin van Ligten. 


'De voorstelling maakt indruk, doordat er geen overdreven moeite wordt gedaan indruk te maken.' (Theaterkrant)

credits

regie Bo Tarenskeen muziek Astrid Seriese en Erwin van Ligten foto Making Waves

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie