een grote zoektocht in het kleine

Bambie nul

Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter
za 30 mrt ’19
20:30
  • za 30 mrt
    20:30 - 21:40
    Luc Lutz zaal
    geannuleerd

Let op! Deze voorstelling is geannuleerd. Wie in het bezit is van een entreebewijs, krijgt persoonlijk bericht.

dit is een:
ARTi SHOCK

Terug naar het nulpunt, was de gedachte waarmee Bambies Jochem Stavenuiter en Paul van der Laan twee jaar geleden in een klein zaaltje aan het werk gingen. Het resultaat is een parel van een voorstelling, die door Theater Kikker werd uitverkozen tot het beste van dat theaterseizoen 'omdat de twee Bambie’s ons laten zien hoe godvergeten rijk eenvoud kan zijn.'

Nu gaat Bambie nul op tournee.Twee mannen gaan op zoek naar de Betekenis der Dingen. Zij trekken zich terug in hun absurdistisch universum en doen doelgericht onderzoek naar het leven, moeder natuur, het wonder der techniek, de liefde en het Hogere, maar staan zichzelf daarbij in de weg. Hun denkramen zijn te klein en misschien maken ze alles wat onderzocht wordt wel per ongeluk kapot.

Bambie nul
is filosofische en fysieke slapstick over de treurnis én de schoonheid van de mislukking. Met Flauberts roman Bouvard & Pécuchet, het onverwoestbare Ne me quitte pas en het zwarte schilderij van Malevich (onder het motto 'dat kan mijn kleine zusje ook') als inspiratiebronnen.


'Jochem Stavenuiter en Paul van der Laan blinken uit in klein droogkomisch spel – subtiele handgebaren en mimieken wekken hun personages steevast tot leven.' (Het Parool)

'De aandoenlijke onhandigheid en de droge humor van de mannen maken de ondertitel meer dan waar: een grote zoektocht in het kleine.' (Haarlems Dagblad)

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie