Een goed mens

Jules Croiset en Victor Reinier
vr 5 apr ’19
20:15

Een originele thrillerkomedie van Flip Broekman die gespeeld wordt door acteerkanonnen Jules Croiset en Victor Reinier. De regie is in handen van Johan Doesburg, voormalig artistiek leider van Het Nationale Toneel.

Als de oude psychiater zijn praktijk sluit, krijgt hij nog een laatste bezoek van een intrigerende jongere man die wel heel veel van hem wil weten. Hoe kijkt hij terug op zijn leven, zijn de verwachtingen die hij had uitgekomen en is hij tevreden met hoe alles ging?

De twee mannen blijken - ondanks de onbevangenheid van de een en het cynisme van de ander - veel met elkaar gemeen te hebben. In een confrontatie die even pijnlijk als verhelderend is, weten ze elkaar een behoorlijke spiegel voor te houden. Tot welke conclusie leidt dit? Hadden ze sommige dingen achteraf anders aangepakt of komen ze er achter dat hun leven helemaal niet zo mislukt is?


'De sobere regie van Johan Doesburg legt de nadruk op de dialogen, waarin komische wendingen en filosofische gedachtegangen mooi zijn verweven.' (★★★NRC)

'Je denkt te weten waar de tekst heengaat en hoe de personages zich tot elkaar verhouden, en toch blijf je met vragen zitten over wie ze nu echt zijn, wat er waar is en wat is niet. Zo behoudt deze zelfbenoemde ‘thrillerkomedie’ een gevoel van suspense.' (Theaterkrant)

'De grandeur die in Croisets acteren vaak op de voorgrond treedt, is hier vervangen door fraai, bijna ingetogen en gelaagd toneelspel. Met een prachtig meanderende tekstbehandeling, in een rijke klankkleur. Knap werk.' (★★★de Volkskrant)

Noot: eerder werd deze voorstelling aangekondigd met Aart Staartjes in de rol van de oude psychiater. Hij is om gezondheidsredenen vervangen door Jules Croiset.

Jules Croiset speelt hem formidabel, met precies de juiste mix van autoriteit en humor.
★★★NRC

credits

regie Johan Doesburg tekst Flip Broekman foto Piek, Ben van Duin


 

 

Deze voorstelling is ook te zien in: 
Theater het Kruispunt, kijk hier voor data en info
Theater aan de Schie, kijk hier voor data en info


 

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie