Huub Stapel, Johanna ter Steege e.a.

De waarheid
di 9 apr ’19
20:15

Een vermakelijke, verontrustende, must see. Als u denkt dat u weet wat er speelt, begint het pas echt...

De waarheid is een originele komedie van Florian Zeller. De in Parijs geboren roman- en toneelschrijver heeft het talent om zijn publiek te verbazen. Met zijn theatervoorstellingen heeft de jonge schrijver al verschillende belangrijke toneelprijzen op zijn naam gezet. Na de bejubelde voorstelling De vader zet hij u wederom aan het denken en laat u stilstaan bij het begrip waarheid en de waarde van verborgen kennis. 

De waarheid trekt je mee in de liefde, lust en ontrouw van twee bevriende stellen, gespeeld door Huub Stapel, Johanna ter Steege, Nanette Edens en Ruurt De Maesschalck. Een haarscherp dilemma van knellende banden en de huwelijkse trouw. Eerlijk en oprecht zijn tegen onze partner en beste vrienden is het belangrijkste wat er is, maar wat doen we als de lust en de passie nog net iets sterker zijn?

Michel heeft een affaire met Alice, de vrouw van zijn beste vriend. Alice wordt verteerd door twijfel en schuldgevoel en wil alles opbiechten, maar Michel kan heel goed leven met grote leugens. Tijdens hun stiekeme weekend in Bordeaux komt de grote, komische maar ook pijnlijke confrontatie: moeten ze nu de rest van hun leven liegen tegen hun partners, kiezen ze voor elkaar of krabbelen ze terug?

Boek ook de inleiding bij De waarheid

'Huub Stapel excelleert in briljant komediespel, met een knappe tekstbehandeling.'
(★★★de Volkskrant)

'Toneelstuk De waarheid is een heerlijke belevenis waarbij niets is wat het lijkt.' (★★★★★AD)

Huub Stapel zeer overtuigend als steeds sluwere leugenaar.
Theaterkrant

credits

spel Huub Stapel, Johanna ter Steege, Nanette Edens en Ruurt De Maesschalck regie Gijs de Lange foto Mark Engelen, Annemieke van der Togt

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie