try-out

Calefax & Eric Vloeimans

Dido & Aeneazz
do 11
april

Barokmuziek heeft een puls, een ‘drive’. En barok nodigt uit tot een eigen interpretatie, met onverwachte melodiekleuringen en kruidige akkoorden. Raaf Hekkema, saxofonist van Calefax, maakte al eerder eigenzinnige versies en arrangementen van stukken uit de (vroeg) barok zoals Monteverdi, Dowland en Bach. Nu maakt hij een gloednieuwe bewerking van Purcells barokopera Dido and Aeneas. Rekent u op een zeer bijzondere try-out.

Calefax bestaat uit vijf virtuoze rietblazers die al meer dan drie decennia in binnen- en buitenland een geweldige reputatie hebben. Eric Vloeimans is een improviserend jazztrompettist en componist die eerder samenwerkte met artiesten als Fay Lovsky, Doe Maar, Spinvis en Kyteman. Samen spelen ze nu een gloednieuwe bewerking van Purcells barokopera Dido and Aeneas, die vertelt over de liefde tussen Dido, de koningin van Carthago, en de Trojaanse held Aeneas, en over Dido’s wanhoop wanneer Aeneas haar verlaat.

De nieuwe cd Hidden gems van Calefax is door de Volkskrant bekroond met het maximale aantal van vijf sterren. De krant roemt 'het ongelooflijke samenspel van de vijf muzikanten, hun feilloos oor voor de schitterendste klankcombinaties en hun neus voor onder het stof geraakte pareltjes.'

Bindmiddelen zijn het ongelooflijke samenspel van de vijf muzikanten, hun feilloos oor voor de schitterendste klankcombinaties en hun neus voor onder het stof geraakte pareltjes.
★★★★★de Volkskrant over de nieuwe cd Hidden gems van Calefax

credits

muziek Gulli Gudmundsson, Jasper Hulten e.a. foto Bowie Verschuuren

© Isala Theater

powered by Peppered

Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.

meer informatie sluiten