try-out

Calefax & Eric Vloeimans

Dido & Aeneazz
do 11 apr ’19
20:15

Het veelzijdige rietkwintet Calefax en trompetvirtuoos Eric Vloeimans brengen een gloednieuwe en swingende versie van Purcells beroemde barokopera Dido and Aeneas.

De klassieke tragedie van Vergilius krijgt een hele nieuwe lading in Dido & Aeneazz, een hercompositie van de opera door Raaf Hekkema (saxofonist van Calefax), aangevuld met nieuw gecomponeerde 'songs' van Eric Vloeimans. De luisteraar wordt meegevoerd door het mythische verhaal als in een muzikale achtbaanrit die gaat van barok naar jazz via calypso en klezmer en weer terug.

De kleurrijke muziek wordt tijdens het concert levendig verbeeld door prachtige illustraties van kunstenares Hedy Tjin. In de uitvoering worden Calefax en Vloeimans vergezeld door leden van Vloeimans' topband Gatecrash: Gulli Gudmundsson (bas) en Jasper van Hulten (drums).

De nieuwe cd Hidden gems van Calefax is door de Volkskrant bekroond met het maximale aantal van vijf sterren. De krant roemt 'het ongelooflijke samenspel van de vijf muzikanten, hun feilloos oor voor de schitterendste klankcombinaties en hun neus voor onder het stof geraakte pareltjes.'

Bindmiddelen zijn het ongelooflijke samenspel van de vijf muzikanten, hun feilloos oor voor de schitterendste klankcombinaties en hun neus voor onder het stof geraakte pareltjes.
★★★★★de Volkskrant over de nieuwe cd Hidden gems van Calefax

credits

muziek Gulli Gudmundsson, Jasper Hulten e.a. foto Bowie Verschuuren

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie