Regie: Rutger de Bekker (Vliegende Panters)

Matroesjka

Brainwash
vr 12 apr ’19
20:30

Matroesjka is hét techno-cabaretduo van Nederland: brutaal, monsterlijk muzikaal en gekmakend grappig.

dit is een:
Isala Schijf van 5

Ze fileren de actualiteit en maken korte metten met deze krankzinnige tijden. Met hun ijzersterke liedjes en vlijmscherpe sketches zetten ze uw brein op stelten. Dat werkt gegarandeerd geestverruimend. Want in het tijdperk van Trump, terreur en #metoo kunnen alleen dikke beats en harde grappen ons nog redden. Dus kom naar Brainwash. Je weet dat je het wilt.

In 2014 wonnen de dames de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Wat volgde waren gestoord goede recensies voor hun debuutvoorstelling Eeuwig Vlees. 'Een energiek, stampend debuut', aldus NRC. Het Parool noemde hen 'zonder overdrijving toptalenten'.
Ze waren vaste columnisten in het ochtendprogramma van Giel Beelen en speelden al meerdere keren Lowlands plat. Als klap op de vuurpijl sleepten ze een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs in de wacht.
 

'Ze hebben dijken van stemmen, een lekker stevige uitstraling en geestige mimiek. Dat de twee vrouwen veel in hun mars hebben, staat buiten kijf.' (Trouw)

'BRAINWASH is een mooi compleet programma. Muzikaal sterke en prachtig gezongen liedjes. Het is fijn vertoeven in de bubbel van Matroesjka' (★★★★Telegraaf)

De cd BRAINWASH werd aan Lisa en Janneke van Matroesjka uitgereikt door niemand minder dan Claudia de Breij die lovende woorden sprak over het duo: 'Als ik naar jullie kijk dan vind ik jullie rolmodellen. Ik vind het ook heel erg leuk om in tegenstelling tot sommige generaties voor ons die in de kunsten zaten en die elkaar toch probeerden links in te halen, we moeten elkaar een beetje steunen in dit beroep. En dat kost me bij jullie geen enkele moeite. Ik vind het echt gaaf wat jullie doen.'

Ze hebben kelen als kanonnen. Ze kunnen elk genre aan.
Het Parool

credits

foto Curly and Straight


 

 

Deze voorstelling is ook te zien in: 
Theater aan de Schie, kijk hier voor data en info


 

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie