Toneelgroep Het Volk

Het vermoeden van Poincaré
vr 26 apr ’19
20:30

Twee heren zijn voor langere tijd tot elkaars aanwezigheid veroordeeld omdat het Alpenchalet waarin zij zich bevinden door hevige sneeuwval geïsoleerd is geraakt.

Zo worden ze gedwongen elkaar beter te leren kennen, maar de taal blijkt een enorm obstakel in het wederzijds begrip. Met onder meer een spontane pas de deux, poëtische teksterupties en zang proberen de heren het gedwongen samenzijn draaglijk te houden.

De trouwe bezoeker van Het Volk kan zijn hart ophalen, ook omdat er regelmatig wordt geciteerd uit vroeger repertoire. Voor mensen die de voorstellingen van Het Volk nog niet kennen: laat u verrassen door de rijke en geestige dialogen. Met humor en mededogen weet Het Volk keer op keer ‘mannelijk onvermogen’ vorm te geven.

Jules Henri Poincaré was een Frans wiskundige en wetenschapsfilosoof (1854-1912). Een bewijs voor het naar hem vernoemde vermoeden is tot op de dag van vandaag niet geleverd. Niet zozeer het vermoeden van Poincaré zelf, als wel het onvermogen om een vermoeden met behulp van taal te doorgronden is de inspiratiebron van Het Volk voor dit door hen zelf geschreven toneelstuk.

'Het Volk in ’Het vermoeden van Poincaré’: meesters op de vierkante millimeter' (Haarlems Dagblad)

credits

spel Bert Bunschoten en Wigbolt Kruijver regie en audiovisuele inbreng Michael Helmerhorst foto Hans Vissers


 

 

Deze voorstelling is ook te zien in: 
Theater aan de Schie, kijk hier voor data en info


 

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie