Pieter Jouke

Gloeiende plaat
do 9 mei ’19
20:30

Pieter Jouke neemt verantwoordelijkheid. Voordat hij ook maar denkt aan het verbeteren van de wereld, wil hij die eerst begrijpen.

dit is een:
Isala Schijf van 5

Dat doet hij door vragen op te werpen. U mag daarop antwoorden. Maar u mag zich ook verbazen over wat er omgaat in het hoofd van deze wereldbestormer. Nooit heeft hij slechts één gedachte tegelijk. Hij is talig, interactief, keihard en goudeerlijk. Houd u vast. En hem.

Pieter Jouke maakt deel uit van De staat van verwarring (met absurdist Ronald Snijders) en excelleerde op de buis bij het one-linersgezelschap van Padoem Patsss (BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio- en tv-programma’s waaronder De taalstaat en Zondag met Lubach. Hij was te zien bij CQC, De slimste mens, Koppensnellers, Het gesprek en Wat vindt Nederland. Jouke is initiatiefnemer van de Humormarathon voor CliniClowns en is een van de drie breinen achter Buro Renkema (samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek).

 ‘Pak in ieder geval wel de kans om te gaan kijken.' (★★★Caberet.nl)

‘Jouke kan zeker nog groeien in zijn rol van maatschappelijk betrokken cabaretier. Maar dat dit zijn juiste pad is, lijdt geen enkele twijfel’. (Het Parool)

‘Zijn verhalen zitten vol onverwachte, zeer geestige wendingen.’ (Theaterkrant)


 

Pak in ieder geval wel de kans om te gaan kijken.
★★★Cabaret.nl

credits

regie Annelies Herfst foto Thierry Schut, Frans Berndsen

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie