Andries Tunru

Vlees, vis, wal en schip
vr 10 mei ’19
20:30

De jury van de Koningstheateracademie over Andries: ‘Zeer sterke verteller, veel fantasie, goeie grappen: wat komt er de komende jaren een fantastische cabaretier bij op de Nederlandse podia.'

dit is een:
Isala Schijf van 5

Andries vult de ruimte met zijn spel en je hoofd met zijn verhalen. Venijnig charmant, vreemd analytisch en met verbazend veel vaart. Denkt, draaft en doet. Maar wat als de broodnodige rust niet komt?

Andries won de publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival, de jury- én publieksprijs op het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en de persoonlijkheidsprijs bij Cameretten. Naast cabaretier is Andries improvisatieacteur bij improvisatiegroepen Flunknarf - de Nederlands Kampioen Improvisatietheater 2018 - en Beperkt Houdbaar en maakte columns voor Radio 1.

Uit het juryrapport van de finale van Cameretten:
'Andries beweegt soepel en met veel energie over het podium. Hij is origineel in zijn spel en in zijn grappen, die hij vaak prettig terloops in zijn zinnen verwerkt.'

credits

 foto Jaap Joris Vens

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie