Casablanca

Stefan Rokebrand, Jamie Grant e.a.
di 14 mei ’19
20:15

'Musical Award winnaar Rokebrand heeft een robuuste charme, een stevige zangstem, musicalervaring, power en charisma.’ (de Volkskrant)

Zes acteurs bereiden zich voor op het spelen van Casablanca, een muziektheatervoorstelling geïnspireerd op de Hollywood-klassieker met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart in de hoofdrollen. Zij spelen de geliefden Isla en Rick die elkaar tijdens de Tweede Wereldoorlog tegenkomen in de Marokkaanse stad. De film won 75 jaar geleden drie Oscars, waaronder die voor beste film. Spelen de acteurs van nu het stormachtige liefdesverhaal zoals het ooit is geschreven? Of neemt hun verhaal een andere wending?

Casablanca is een fonkelnieuwe muziektheatervoorstelling die het klassieke verhaal verbindt met de prangende actualiteit en hierop reflecteert. Vluchtten vroeger mensen met bootjes uit Europa, tegenwoordig is Europa juist een toevluchtsoord. Casablanca als echo naar de toekomst, vol allesomvattende vragen en actuele dilemma’s.

De bewerking van de filmklassieker is gemaakt door de veelgeprezen theaterauteur Jibbe Willems. De regie is in handen van Madeleine Matzer. Met bijzondere, nieuw gecomponeerde muziek van Gouden Kalf-winnaar Helge Slikker.

'Stefan Rokebrand en Jamie Grant gaan dieper. Ze spelen het dilemma van leven en dood onzegbaar mooi' (★★★★★Dagblad van het Noorden)

'Casablanca is een aantrekkelijke voorstelling' (Theaterkrant)

Qua uitvoering en constructie is het een productie met allure en lef.
★★★★★Dagblad van het Noorden

credits

spel Stefan Rokebrand, Jamie Grant, Tjebbo Gerritsma, Gürkan Küçüksentürk e.a. regie Madeleine Matzer tekst Jibbe Willems foto Karin Jonkers,  Raymond van Olphen


 

Deze voorstelling is ook te zien in: 
Theater aan de Schie, kijk hier voor data en info

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie