Bureau Sport in het theater

Frank Evenblij & Erik Dijkstra
vr 24 mei ’19
20:15

Bureau Sport is een afwisselend, prikkelend, actueel en nostalgisch televisieprogramma waarin Frank Evenblij en Erik Dijkstra er alles aan doen om waarheden en onwaarheden in en rondom de sportwereld te achterhalen. Nu maken ze de stap naar het theater.

Frank Evenblij en Erik Dijkstra ontvangen in de theaterversie van Bureau Sport twee gasten. Dat is ten eerste niemand minder dan internationaal scheidsrechter Danny Makkelie. Daarnaast leren de Frank en Erik op het podium serveren van oud-tennisser Martin Verkerk.

De heren van Bureau Sport stellen Danny Makkelie in ‘de verhoorwagen’ messcherpe vragen. En de antwoorden zijn interessant, want Makkelie is niet zomaar een voetbalscheidsrechter. Al op zestienjarige leeftijd maakte hij zijn debuut bij de amateurs. Hij was de jongste scheidsrechter die een wedstrijd leidde op het hoogste niveau in Nederland. Inmiddels fluit hij regelmatig op een EK of WK en wedstrijden in de Champions League. Onlangs floot hij bijvoorbeeld nog de halve finale van de Europacup (Arsenal tegen Valencia).

Verder is de grote vraag deze avond of Frank en Erik Martin Verkerks service-record van 224 km per uur weten te evenaren in het onderdeel ‘meedoen met...’. En of het publiek de zaal ongedeerd zal verlaten natuurlijk. Verkerk werd vooral bekend doordat hij uit het niets de finale behaalde van Roland Garros 2003.

Wat uiteraard ook een verrassing blijft, is de mystery guest: net zoals in de wekelijkse Bureau Sport radio-uitzending op NPO1 imiteert Frank, vaak tot groot ongenoegen van Erik, op geheel eigen wijze iemand uit de nationale of internationale sportwereld.

Van het publiek wordt een bijdrage verwacht tijdens de sportkaraoke. Wie levert het spannendste commentaar bij belangrijke sportfragmenten?

Daarnaast hoort u prachtige verhalen die het tv-programma nooit gehaald hebben. Soms was er simpelweg even geen camera in de buurt, of waren de gedraaide beelden te slecht om uit te zenden. Vanavond is er gelukkig alle ruimte voor de hoogte- én dieptepunten uit de sport-journalistieke loopbaan van Frank en Erik. Met veel liefde en nog eens zoveel plezier gebracht.

credits

foto Annemieke van der Togt, KNVB

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie