Dansen met de vijand

Truus te Selle, Lykele Muus e.a.
di 1
mei
  • di 1 mei
    20:15 - 21:45
    grote zaal

Dansen met de vijand werd in april 2016 bedolven onder jubelende recensies van zowel vakpers als publiek. De voorstelling werd vier keer genomineerd voor een Musical Award en is dit seizoen ook te zien in het Isala.

Dansen met de vijand vertelt het waargebeurde verhaal van Roosje Glaser, een Joodse danslerares van wie de echtgenoot in de Tweede Wereldoorlog sympathiseert met de NSB. Ondanks alles probeert Roosje door te gaan met haar leven, haar werk en haar idealen. Dat leidt soms tot duivelse dilemma’s en bijna onmenselijke keuzes. Dit bizarre maar waargebeurde verhaal laat zien dat 'goed' en 'fout' niet altijd zo simpel aan te wijzen zijn. En dat uiteindelijk iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen daden.

Een muziektheaterproductie met liedjes die zijn geschreven door Roosje Glaser zelf terwijl ze in de kampen was en hits uit de jaren dertig. En met nieuwe nog nooit vertoonde originele film- en fotobeelden uit het Polygoonjournaal en privé-archieven.

'Indrukwekkend docudrama' (****de Volkskrant)

'Subliem acteerwerk door Truus te Selle als oudere tante Roosje, Valéry van Gorp als jonge tante Roosje en Lykele Muus als Paul Glaser. Ingenieus decor en choreografie. Geweldige muzikale begeleiding door Maurits Fondse [...] Een prachtige voorstelling.' (Musicalnieuws)

Een filmische, onsentimentele voorstelling over morele dilemma’s
NRC

credits

spel Truus te Selle, Valéry van Gorp, Lykele Muus idee Janke Dekker regie en script Erris van Ginkel muzikale leiding Maurits Fondse

© Isala Theater

powered by Peppered