INDO-lente

Kumpulan met Wieteke van Dort als Tante Lien

met o.a. Ricky Risolles als gast
9 mrt
20:15

'HALLO LUITJES...'

dit is een:
INDO-lente

Het begon ooit in de kinderserie Oebele waarin Wieteke van Dort en haar tegenspeler Willem Nijholt een keer voor de grap Indisch spraken.

Van alle typetjes die Wieteke van Dort heeft gespeeld is tante Lien veruit de bekendste. De actrice die bekend werd dankzij haar rollen in televisieprogramma’s als Oebele, De Stratemaker Op Zee Show en Klokhuis kroop in 1975 voor het eerst in de huid van de Indische tante. Ook voor mensen die geen banden met Nederlands-Indië of het huidige Indonesië hebben, is het hoorbaar hoe diep haar liefde voor de Indische cultuur is. Wieteke is al 44 jaar tante Lien, maar haar alter ego heeft niets aan kracht ingeboet.

Op de thee bij Tante Lien

Slechts elf maal was zij als Tante Lien te zien op televisie, maar ook nu nog, zoveel jaren later, wordt zij nog regelmatig gevraagd in theaters, op Pasar Malams en op Indische feesten. Een show met Tante Lien is een show met oude en nieuwe liedjes en vrolijke, hilarische conferences die u het gevoel zullen geven alsof u ontspannen en gezellig bij haar op de thee bent. Natuurlijk zingt ze bekende nummers als ‘Arm Den Haag’ en ‘Geef mij maar nasi goreng’.

Verbinden van culturen

In deze show zal ze bijgestaan worden door een aantal indisch/molukse gasten waaronder de zanger Ais Lawalata, ook wel genoemd "the godfather of the Moluccan soul" en de dynamische indische cabaretier Ricky Risolles. Wieteke ziet Ricky zelf als haar nieuwe, jongere opvolger. Hij is inmiddels beroemd en berucht onder de Indo’s en Indolovers. 

Wieteke, Ricky, Ais & Friends verbinden culturen en generaties met een muziek- en cabaretshow die zijn weerga niet kent.

INDO-lente staat voor een jaarlijks terugkerende evenementenreeks met als thema het koesteren, beleven en overdragen van het Indisch/Moluks cultureel erfgoed. In dat kader start de eerste reeks met een theatervierluik in Capelle aan den IJssel.

Prijs is inclusief consumptie en garderobe
Indische hapjes en snacks verkrijgbaar

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie