INDO-lente

60 jaar Crazy Rockers & Friends

Lood, Koper en Rock & Roll
20 apr
20:15

Dit jaar bestaan de Crazy Rockers zestig jaar. Een reis door het muzikale verleden in de vorm van muziektheater.

dit is een:
INDO-lente

Muzikanten van boven de zeventig die op tournee gaan, zijn geen uitzondering meer. Denk aan Paul McCartney, Rolling Stones en Bob Dylan. In Nederland hebben we krasse rockers die zelfs nog ouder zijn, maar still alive & kicking. We hebben het over The Crazy Rockers, de oudste rockband van Nederland en misschien wel van Europa. Al in 1959 stonden ze voor vijftien gulden per weekend te rocken in de Haagsche La Gaité (tegenwoordig De Zwarte Ruiter). Zij waren een voorbeeld voor veel latere ‘Nederbeaters’ als George Kooymans en Rinus Gerritsen van Golden Earring.

Het was de eerste rockband die het duffe Nederlandse publiek met ruige rock 'n roll om de oren sloeg. Met hun eerste single Mamma Pappa Twist stonden ze drie maanden in de hitparade. En dat in een tijdperk waarin rockbands op allerlei manieren werden geboycot door de gevestigde orde. Zij hoorden thuis in het rijtje Tielman Brothers, Blue Diamonds en Anneke Grönloh en werden door hun afkomst bestempeld als indorockers.

'We hadden niet zo veel op met dat etiket. Wij speelden gewoon rock-'n-roll en waren geïnspireerd door helden als Elvis Presley en Fats Domino. Indo's vielen op omdat ze showbinken waren, veel meer dan Nederlanders in die tijd. Later zijn we op uitnodiging van de Nederlandse ambassade op tournee door Indonesië gegaan. Daar hadden ze nog nooit van indorock gehoord,' zegt Eddy Chatelin.

'The Crazy Rockers was een voorbeeld van 'geruisloze integratie', want het bestond uit twee Surinamers, twee Indo's en één belanda (blanke). Bij ons speelt nu de gitarist van Massada mee, een Molukse band. Helemaal een afspiegeling van het voormalige koninkrijk,' aldus Woody Brunings.

De band treedt nog vaak op. Ze zijn graag geziene gasten op uiteraard de Pasar Malams/Kumpulans en Tong Tong Fair maar daarbuiten zien we ze ook nog vaak terug in Het Paard, op Het Haags Beatfestival, bij De Zwarte Ruiter etc.

In het kader van de (muziek)geschiedenis worden de individuele bandleden nog regelmatig geïnterviewd. Je ziet ze regelmatig aan tafel bij onder meer Leo Blokhuis. Een van de bandleden zie je ook terug in de recent uitgebrachte documentaire Klanken van oorsprong.

Samen met een aantal speciale muzikale gasten nemen ze het publiek mee hun leven van toen in. Met muziek, beelden, sappige anekdotes en uiteraard sterke verhalen wordt het verhaal van het ontstaan van de Indorock verbeeld.

Een 60-jarig bestaan is een feest waard en u bent uitgenodigd! En u bent gewaarschuwd, ze rocken nog steeds het dak eraf. Het is meer dan een voorstelling, meer dan een show, het is een beleving.

INDO-lente staat voor een jaarlijks terugkerende evenementenreeks met als thema het koesteren, beleven en overdragen van het Indisch/Moluks cultureel erfgoed. In dat kader start de eerste reeks met een muzikaal-theatervierluik in het Isala theater in Capelle a/d IJssel.

Prijs is inclusief consumptie en garderobe
Indische hapjes en snacks verkrijgbaar

 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie