De Alex Klaasen revue - Showponies 2

Alex Klaasen, Freek Bartels e.a.
do 24 okt ’19
20:15

'De choreografieën van Daan Wijnands zijn een lust voor het oog en er is ditmaal nog meer uitgepakt met kostuums, decor en belichting' (★★★★de Volkskrant)

De voorstelling werd zelfs genomineerd voor de belangrijke cabaretprijs Poelifinario. Daarom komen Alex Klaasen en zijn gang nu met Showponies 2. Opnieuw een spannende revue zonder weerga, vol verkleedpartijen en dubbele bodems. Daarin staat alles op zijn kop en barst er weer een revue los vol technische hoogstandjes, feilloze samenzang en dubieuze woordspelingen. Niets is wat het lijkt. U gaat genieten van een grootse show met demente bejaarden, een veganistisch zwanenmeer-ballet, een depressieve nar, een achtstemmige jodelsymfonie en nog veel meer.

Het persoonlijke verhaal zit in de scherpe pasjes en wie Alex Klaasen nou eigenlijk precies is, mag u helemaal zelf bepalen. U bent van harte welkom in deze rollercoaster van humor, drama, (zelf)spot, sentiment en slapstick. Speciaal voor iedereen die wil lachen om zichzelf en voor iedereen die verrast wil worden. En ook voor Johan Derksen.

De première was een oogstfeest van lovende kritieken. De pers over Showponies 2

• ‘Alex Klaasen excelleert in show over écht uit de kast komen’  (★★★★★NRC)
• ‘Een meesterwerk van originaliteit.’ (★★★★★Dagblad van het Noorden)
• ‘Een feestelijke coming-outrevue, met acteer-, dans- en zangwerk van het hoogste niveau’ (★★★★De Volkskrant)
• ‘Nummers op hogeschoolniveau, zoals je dat zelden ziet.’ (Theaterkrant)
• ‘Vlekkeloos uitgevoerd door talentvolle acteurs die de onvolprezen, veelzijdige Klaasen regelmatig naar de kroon steken.’ (★★★★½ De Telegraaf)
• ‘Vaktechnisch is het gezelschap onder aanvoering van Klaasen een lust voor oog en oor, waarmee het hoge niveau van het vorig seizoen met gemak wordt geëvenaard.’ (★★★★★AD) 

credits

Alex Klaasen, Freek Bartels, Jip Smit, Daniel Cornelissen e.a. regie Gijs de Lange co-regie Esther Habbema teksten Alex Klaasen, Jurrian van Dongen en Niek Barendsen muziek Jan Groenteman, Keez Groenteman, Peter van de Witte en Rutger de Bekker foto Mark Engelen
 

Deze voorstelling is ook te zien in: 
Theater het Kruispunt, kijk hier voor data en info 
Theater aan de Schie, kijk hier voor data en meer info

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie