Clean Pete

Afblijven
vr 4 okt ’19
20:30

‘Afblijven biedt sixties-garagebeat afgewisseld met wonderschoon melancholiek repertoire. Heerlijk opgewekte popsongs die probleemloos passen tussen de wat meer ingehouden liedjes van weleer.’  (★★★★de Volkskrant)

Na optredens op de Parade en Pinkpop gaat het duo, bestaande uit de tweelingzussen Loes en Renee, voor het eerst de theaters in met het liedjesprogramma Afblijven. Vervlochten samenspel en samenzang zoals alleen verweven genen die kunnen brengen. Tweelingzussen die net zo on-inwisselbaar als verwisselbaar zijn met liedjes die zonder blikken of blozen je hart ondersteboven hangen. Aangevuld met gitarist Sam van Hoogstraten is Clean Pete uitgegroeid tot volwaardige band.

'Hun Nederlandstalige liedjes zijn mooi zowel qua teksten, waarin ze op prachtige wijze het alledaagse verknopen met het poëtische, als in de prachtige tweestemmige uitvoering, waarbij ze zichzelf begeleiden op cello en gitaar.' Zo schrijft de Theaterkrant. 'Loes en Renée Wijnhoven zijn niet alleen muzikaal ijzersterk, ze hebben ook een zeer innemende, droogkomische podiumpersoonlijkheid waarmee ze – in geïmproviseerde onderonsjes met het publiek – de zaal moeiteloos om de vinger kunnen winden. (...) Ze scheppen een intimiteit die weer doorwerkt op de muziek. Want daar wordt de toeschouwer, met songs als Wandelaar, Jou niet en Trieste avond, ruimschoots op getrakteerd.'

Het geheel klinkt fris, energiek en niet zelden een beetje gek, maar dan op een prettige manier. IJzersterke songs met fraaie teksten
★★★★Musicmaker

credits

muzikanten Loes en Renée Wijnhoven gitaar/basgitaar Sam van Hoogstraten regie Gerard van Kalmthout foto Sanja Marušić

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie