En toen schiep God Mounir

Mounir Samuel
do 10 okt ’19
20:30

Het is de eerste voorstelling van de Egyptisch-Nederlandse Mounir die onder andere bekend is door zijn werk als journalist, schrijver en opiniemaker.

In een hedendaags scheppingsverhaal waarin tal van identiteiten zoals kleur, afkomst en religie worden afgepeld, gaat Mounir Samuel op zoek naar de geboorte van een nieuwe Adam: niet man of vrouw, maar mens. Een tragikomische voorstelling gebaseerd op zijn eigen leven die de confrontatie niet schuwt en tot nadenken stemt. Met behulp van storytelling, muziek, dans en filmbeelden onderzoekt Mounir op een bijzondere manier hoeveel vrijheid hem waard is.

'De actualiteit zit op een mooie manier verweven in zijn levensverhaal en zorgt ervoor dat de voorstelling boven autobiografie uitstijgt. Mounirs zoektocht gaat ver voorbij zijn eigen identiteit, hij zoekt naar een nieuwe ‘Adam’, een nieuwe mens. Eentje die voorbij hokjes en grenzen kan denken.' (Theaterkrant)

'Mounir heeft zo onvoorstelbaar veel lagen. Hij is eigenlijk alles.' (winq)

credits

regie Hesdy Lonwijk foto Irwan Droog, Jean van Lingen

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie