Francis van Broekhuizen & Gregor Bak

Bij twijfel hard zingen

Een concert, theatercollege en cabaretvoorstelling in één.

Francis van Broekhuizen is een van de bekendste operazangeressen van Nederland. Ze is een vurig pleitbezorger van de schoonheid en de heilzame werking van klassieke muziek. Francis beschikt over enorme kennis van de muziekgeschiedenis en vertelt daar graag over op de haar kenmerkende directe, droogkomische toon. Samen met pianist Gregor Bak neemt zij u mee op reis, zingt ze haar favoriete aria’s en liederen, vertelt ze waarom die haar zo raken en welke rol ze in haar persoonlijke leven spelen. 


 

dit is een:
matinee

Francis van Broekhuizen is een van de best ingevoerde en technisch begaafdste zangeressen van Nederland, en daarnaast is ze in staat om klassieke muziek voor een groot publiek aantrekkelijk en toegankelijk te maken. Ze studeerde in 2004 Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien zong ze rollen bij Opera Zuid, Opera Trionfo, Opera Spanga, De Nationale Opera en de Nederlandse Reisopera. Op Radio 4 heeft ze een veelbeluisterde column in het ochtendprogramma van Margriet Vroomans.

Gregor Bak studeerde piano en muziekwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Met Cor Bakker en combo werkt hij samen in het programma Bakker, Bak & Friends. Hij presenteerde televisieprogramma’s bij de NCRV (onder andere Zo Vader, Zo Zoon).

credits

foto Merlijn Doomernik