Holland & Le chat noir

Scapino Ballet Rotterdam
di 22 okt ’19
20:15

'Opzwepend en dynamisch. Met sensationele groepsdansen en razendsnelle solo’s.' (Dance Europe)

Deze twee topstukken van een van de succesvolste Nederlandse choreografen zijn nu op één avond te zien in het Isala. In dit sfeervolle tweeluik wordt u met bruisende en theatrale dans meegenomen naar de Gouden Eeuw en de Parijse revue. Alleen al het toneelbeeld van Holland is adembenemend, met een oer-Hollandse wolkenlucht in de stijl van Van Ruysdael en op de 17e eeuw geïnspireerde kostuums. Ook Le chat noir is onmiskenbaar een creatie van Ed Wubbe: theatraal, vol energie en emotie. Het stuk is een dansante en muzikale ode aan Parijs.

'Met hun blanke overhemden kleven de acht dansers bij elkaar om energiegolven via ledematen aan elkaar door te geven. Telkens maken zich dansers los, voor een solo of duet op afstand, maar hun energie blijft verbonden via actie-reactie-bewegingen tussen groep en duo.' (De volkskrant over Le chat noir)

Door een langdurige verbintenis kunt u per seizoen twee maal genieten van Scapino in het Isala.

Holland gaat terug naar de Gouden Eeuw, naar de kiem van de Hollandse identiteit. Met strak geregisseerde groepsstukken, doorkruist met opzwepende, vrije solo’s, laat de choreografie op magistrale wijze ons dubbele gezicht zien. Nederland als de natie van de koopman en de dominee.

Le chat noir Achter de flamboyante artiesten en de glans van het theaterleven schuilt ook eenzaamheid en vergane glorie. Opzwepende operettemuziek en een nieuwe versie van de can can worden afgewisseld met ontroerende solo’s op muziek van Brel en Piaf.

 

credits

choreografie Ed Wubbe muziek Holland Kimmo Pohjonen, Eric Echampard, Fabian Smit muziek Le chat noir Jacques Brel, Edith Piaf, Jacques Offenbach foto Hans Gerritsen, Bas Uterwijk

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie