Decemberdagen

Helen Kamperveen e.a.
do 24 okt ’19
20:30

'Het vakmanschap van de drie actrices draagt bij aan de realistische gezinsdynamiek. Alle drie spelen ze hun rol met veel overtuiging en humor. De komische noot ligt vooral bij Helen Kamperveen als eigenwijze moeder'. (Theaterkrant)

Het familieverhaal vertelt over een moeder en haar twee volwassen dochters die nog één keer samen kerst vieren in het ouderlijk huis. Als vanouds is er kerstbrood uit Suriname en is het huis feestelijk verlicht. Toch is alles anders. Vader is er niet meer en moeder staat op het punt om te verhuizen. Gebeurtenissen uit het verleden hebben niet alleen hun geboorteland verdeeld, maar ook sporen achtergelaten in dit kleine gezin.

Na de première kon de voorstelling rekenen op enthousiaste reacties uit het publiek. Bekijk hier de korte compilatie op YouTube

Decemberdagen was een hit op theaterfestival Oerol. Ook werd er in het programma Opium op Oerol aandacht aan besteed. Bekijk hier het fragment van Opium op Oerol

'Regisseur Jette Derlagen slaagt erin steeds te balanceren tussen de warmte die de drie vrouwen voor elkaar en hun gedeelde herinneringen voelen, en de pijn die hieraan verbonden zit.' (Theaterkrant)

'Ondanks de oplopende spanning ademt Decemberdagen een fijne sfeer, die de band tussen de moeder en haar dochters benadrukt. De tekst geeft een liefdevol beeld van dit gezin, terwijl de geheimen steeds sterker op hen drukken.' (★★★★NRC)

dit is een:
Isala kleine zaal

makers Rudolphi Producties, Bijlmer Parktheater, Jette Derlagen

Regisseur Jette Derlagen slaagt erin steeds te balanceren tussen de warmte die de drie vrouwen voor elkaar en hun gedeelde herinneringen voelen, en de pijn die hieraan verbonden zit.
Theaterkrant

credits

spel Helen Kamperveen, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Noah Blindenburg regie Jette Derlagen tekst Esther Duysker foto Kamerich, Budwilowitz, Ben van Duin

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie