Van de maker van In bed met Dietrich en Piaf

Callas, Onassis, Kennedy - een muzikale vete

Irene Kuiper e.a.
di 29 okt ’19
20:15

Een muzikale vete over passie en wraak waarin feit en fictie op verrassende wijze door elkaar lopen.

Na In bed met Dietrich en Piaf nemen Irene Kuiper, Frédérique Sluyterman van Loo en Ger Otte opnieuw wereldberoemde iconen onder de loep.

Wereldberoemd regisseur Pier Paulo Pasolini werkt aan de verfilming van Medea, de Griekse tragedie over een vrouw die wraak neemt als ze verstoten wordt door haar geliefde. In de hoofdrol: operazangeres Maria Callas, die met deze film wil bewijzen dat ze méér is dan alleen een mooie stem. Wanneer ze hoort dat scheepvaartmagnaat Onassis haar verlaat voor presidentsweduwe Jackie Kennedy weigert ze haar trailer nog uit te komen. Lukt het de regisseur om de onberekenbare diva weer voor de camera’s te krijgen?

Zes jaar later, tijdens een trip op het beroemde jacht, begint het inmiddels gesloten huwelijk tussen Kennedy en Onassis steeds meer scheuren te vertonen. Voor Jackie blijkt het onmogelijk om haar eerste echtgenoot, president John F. Kennedy, te vergeten. Dan komt Maria Callas aan boord en ontstaat er tussen de vrouwen een merkwaardige band. Is Callas echt gekomen om haar rivale de hand toe te steken of is ze, als een moderne Medea, uit op wraak? En wat zit er precies in de koelbox die Jackie O. steeds met zich meedraagt?
 

dit is een:
ARTi SHOCK
Schrijver en regisseur Daniël Cohen maakte eerder de indrukwekkende, integere, absurde én schrijnende voorstelling ‘In bed met Dietrich en Piaf’ met dezelfde acteurs: Frédérique Sluyterman van Loo, Irene Kuiper en Ger Otte, dus de verwachtingen zijn hoog.
Trouw

credits

spel Irene Kuiper, Frédérique Sluyterman van Loo en Ger Otte regie en script Daniël Cohen foto René Zuiderveld

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie