Met o.a. De Grenadiertjes, Goed nieuws en De gezusters Karamazov

Erik van Muiswinkel

Buigt allen mee voor Drs. P
za 2 nov ’19
20:15

De Nederlandse kleinkunst, ja, de Nederlandse taal was zonder de komische verschijning van woordtovenaar Drs. P (1919-2015) beslist niet dezelfde geweest.

Naast een reeks fascinerende boeken schreef Heinz Polzer honderden krankzinnige en muzikaal altijd verrassende liedjes. Die schatkist moet uitgediept. Erik van Muiswinkel die in 1976 al correspondeerde met zijn held, geeft hem in 2019, zijn honderdste geboortejaar, het volle pond. P’s leven, zijn verhalen en zijn werk komen samen in deze intieme voorstelling.

'Heinz Polzer was een van die zeldzame artiesten 'zonder wie alles anders was geweest.' (Jeroen van Merwijk)

De muzikale leiding berust bij de nog maar 25-jarige pianovirtuoos Guus van Marwijk: voor iemand met zo'n naam zwaaien alle deuren open. Erik, Guus, en Eriks langzamerhand vermaarde gitaar-licht-en-geluidsman Paul Remmelts brengen honderd minuten amusement die er als tien aanvoelen. Scherp, ontroerend en allerminst obsoleet.

Met onder andere De Grenadiertjes, Gonzofoon, Los Pompadores, Evangelische Potpourri, Goed Nieuws en De Gezusters Karamazov.


 

credits

muzikale leiding pianovirtuoos Guus van Marwijk foto CurlyandStraight

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie