Another kind of blue

Flirt with reality
do 7 nov ’19
20:15

'Flirt with reality laat zien hoe grenzen vervagen in onze steeds virtueler wordende wereld en hoe dit tegelijkertijd nieuwe kansen creëert. Dansers komen letterlijk in botsing met drones en zijn vrij van tijd en zwaartekracht', aldus choreograaf David Middendorp.

Met zijn gezelschap Another kind of blue nodigt choreograaf David Middendorp ons uit om mee te reizen naar plekken buiten de realiteit. Middendorp is gefascineerd door technologie en vooral door het spanningsveld tussen technologie en de mens. Animaties, drones, robots, film en muziek spelen een bijzondere en gelijkwaardige rol met de dansers. Middendorp kreeg internationale bekendheid toen hij in 2014 meedeed met het populaire televisieprogramma America’s got talent, waar hij een finaleplek behaalde. Zijn stuk Blue journey werd op televisie en YouTube gezien door ruim 50 miljoen mensen.

De spectaculaire voorstelling Flirt with Reality bestaat uit vijf choreografieën en is wegens groot succes nu terug in het theater.

‘Choreograaf David Middendorp verbluft met dansers en drones die samensmelten in een betoverende wereld.’ (★★★★ de Volkskrant)

'Alle stukken in het programma
Flirt wit Reality ademen een soort verwondering, alsmede de overtuiging dat uiteindelijk de mens beter zal worden dankzij zijn technische innovaties.' (Parool)

'Dit is een vernieuwend dansspektakel waar voor iemand die niets met dans heeft ook meer dan genoeg te beleven valt. Knap!'
(Eindhovens Dagblad)

boek ook de inleiding bij deze voorstelling

Flirt with reality bestaat uit vijf choreografieën. Airman is een uniek duet tussen drones en een danser. De danser van vlees en bloed laat de drones door realtime interactie menselijke vormen aannemen. Een spannende en uitdagende choreografie, zowel voor de danser op het podium als voor de technici achter de schermen. Flyland in a room vertelt een verhaal over liefde, emotie en de dunne grens tussen fantasie en werkelijkheid. Voor Game engine liet Middendorp zich inspireren door het ontstaan van de computer. De choreografie is een reis van analoog naar digitaal, muzikaal begeleid door de Indiase tablaspeler Niti Ranjan Biswas. Naast deze nieuwe werken ziet u ook een vernieuwde versie van het populaire Blue journey en het nieuwe werk As it appears.

In Flirt with Reality komen dansers en drones op magische wijze samen
★★★★de Volkskrant

credits

foto's David Middendorp

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie