Another kind of blue

Flirt with reality
do 7 nov ’19
20:15

‘Choreograaf David Middendorp verbluft met dansers en drones die samensmelten in een betoverende wereld.’ (★★★★ de Volkskrant)

De voorstelling werd lovend ontvangen. Wegens succes terug in de theaters en nu ook te zien in het Isala. Deze voorstelling bestaat uit vijf choreografieën. Middendorp kreeg internationale bekendheid toen hij in 2014 meedeed met het populaire televisieprogramma America’s got talent, waar hij een finaleplek behaalde. Zijn stuk Blue journey werd op televisie en YouTube gezien door ruim 50 miljoen mensen.

'Alle stukken in het programma Flirt wit Reality ademen een soort verwondering, alsmede de overtuiging dat uiteindelijk de mens beter zal worden dankzij zijn technische innovaties.' (Parool)

'Dit is een vernieuwend dansspektakel waar voor iemand die niets met dans heeft ook meer dan genoeg te beleven valt. Knap!'
(Eindhovens Dagblad)

boek ook de inleiding bij deze voorstelling

Flirt with reality van Another kind of blue bestaat uit vijf choreografieën. Airman is een uniek duet tussen drones en een danser. De danser van vlees en bloed laat de drones door realtime interactie menselijke vormen aannemen. Een spannende en uitdagende choreografie, zowel voor de danser op het podium als voor de technici achter de schermen. Flyland in a room vertelt een verhaal over liefde, emotie en de dunne grens tussen fantasie en werkelijkheid. Voor Game engine liet Middendorp zich inspireren door het ontstaan van de computer. De choreografie is een reis van analoog naar digitaal, muzikaal begeleid door de Indiase tabla speler Niti Ranjan Biswas. Naast deze nieuwe werken ziet u ook een vernieuwde versie van het populaire Blue journey en het nieuwe werk As it appears gebaseerd op het stuk Painting dat David in 2017 voor Introdans maakte.

David Middendorp is gefascineerd door technologie en vooral door het spanningsveld tussen technologie en de mens. Animaties, drones, robots, film en muziek spelen een bijzondere en gelijkwaardige rol met de dansers. Met zijn gezelschap Another kind of blue, nodigt choreograaf David Middendorp ons uit om mee te reizen naar plekken buiten de realiteit, om eenmaal weer thuis de echte wereld met een andere blik te bezien.

'Dans en technologie komen voort uit dezelfde bron: het verlangen van de mens om een andere werkelijkheid te scheppen. Flirt with reality laat zien hoe grenzen vervagen in onze steeds virtueler wordende wereld en hoe dit tegelijkertijd nieuwe kansen creëert. Dansers komen letterlijk in botsing met digitale bits en drones, zijn vrij van tijd en zwaartekracht en worden voortgestuwd door hun eigen gevoel, fantasie en ritme', aldus Middendorp.

In Flirt with Reality komen dansers en drones op magische wijze samen
★★★★de Volkskrant

credits

foto David Middendorp

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie