Maak kennis met de talenten van de toekomst

Amsterdams Kleinkunst Festival

Finalistentournee
za 9 nov ’19
20:30

'De jury ziet in Rosa da Silva een veelzijdig talent dat van het podium afspat', aldus het AKF Juryrapport. Deze en meer finalisten ziet u vanavond optreden.

Na een uitgebreide voorselectie, workshops, masterclasses, een try-out tournee, de halve finales én de finale in een uitverkochte Kleine Komedie, won Rosa da Silva de AKF Sonneveldprijs en de AKF Publieksprijs 2019. Ook ontving zij de Shaffy Cheque: een bijdrage van 2.500 euro voor de ontwikkeling van haar eerste avondvullende programma. Rosa’s voorstelling Daar moet je heen bestaat uit scènes die worden afgewisseld met zang en muziek, waarbij zij wordt begeleid door multi-instrumentalist Remko Wind.

Naast haar stond Meester Alex in de zinderende finale. Ook hij treedt vanavond op. Meester Alex is die gast met een baard en een hoed. Maar hij is ook die gast die kan dansen, die graag ontbijt met chipskruimels uit zijn onderbroek, die gedichtjes schrijft, die kan zingen, en die moeiteloos een achterwaartse flikflak doet. Zo'n gast. Hij is bovendien zo'n gast die kan rappen, waarbij hij zich laat begeleiden door Lucas Thijs met gitaar en zang. In de voorstelling Ben ik in één keer die gast heeft Alex het over de rollen die men in het leven aanneemt en de verwachtingen die daarbij horen. Hierin geeft hij op humoristische en soms verwarrende wijze een eigen kijk op dat wat men 'ik' noemt.

Eerdere finalisten van het AKF waren onder andere Claudia de Breij, Van der Laan en Woe, Yentl en de Boer, Stefano Keizers, Daniëlle Schel en Louise Korthals.

credits

foto's Anne van Zantwijk, Tony Vayne

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie