Maak kennis met de talenten van de toekomst

Amsterdams Kleinkunst Festival

Finalistentournee
za 9 nov ’19
20:30

Na diverse selectierondes, een try-outtournee door heel Nederland, coaching van verschillende theatermakers en regisseurs, Keep an Eye Masterclasses en de halve finales was het zover: de finale. Tijdens de Finalistentournee presenteren de drie finalisten van de AKF Sonneveldprijs zichzelf aan u. De prijs werd eerder al gewonnen door Maarten van Roozendaal, Van der Laan en Woe, Louise Korthals en Yentl en de Boer.

April 2019 heeft Rosa da Silva de AKF Sonneveldprijs en de AKF Publieksprijs gewonnen. Behalve Rosa stond onder andere Meester Alex in de finale. 

De winnaar werd bekend gemaakt door juryvoorzitter Tom Dicke. Hij reikte de AKF Sonneveldprijs uit aan Rosa met de woorden:'Rosa da Silva uit Klazienaveen heeft als klein meisje ze meegedaan aan Hennie Huismans Miniplaybackshow. Ze heeft een Portugese vader, een Nederlandse moeder en woont tegenwoordig in Amsterdam. Waar hoort zij thuis? De voorstelling bestaat uit aan elkaar gehechte scenes die worden afgewisseld met veelzijdige zang en muziek, waarbij Rosa kundig wordt ondersteund door multi-instrumentalist Remco Wind, die geweldig speelt. De jury ziet in Rosa een veelzijdig talent dat van het podium af spat.'

credits

foto Arjan Benning

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie