Internationale theaterhit over het klimaatprobleem

Het Nationale Theater: The children

Antoinette Jelgersma, Stefan de Walle, Sylvia Poorta
di 12 nov ’19
20:15

Regisseur Eric de Vroedt brengt het prijswinnende stuk van de Engelse schrijfster Lucy Kirkwood nu naar het Nederlandse theater. Het is een grimmig en grappig conversatiestuk met vlijmscherpe dialogen.

Welke wereld laten we na voor onze kinderen? Een tsunami heeft een nucleaire centrale geraakt en er lekt radioactief materiaal naar buiten. Hazel en Robin werkten tot hun pensioen als kernfysici in de centrale. Op een dag staat hun oud-collega Rose voor de deur. Ze doet een verpletterend voorstel.

The Children doet beroep op hart en hoofd en toont vooral hoe die twee genadeloos met elkaar aan de haal gaan zodra er echt iets wezenlijks op het spel staat.' (**** NRC)

Bij deze voorstelling kunt u een Isala Read & Meet boeken. U dompelt zich dan helemaal onder in het stuk.
lees meer over deze Read & Meet

dit is een:
Isala Etalage

Wat doe je als je een kernramp kunt keren?
Twee wetenschappers, een getrouwd stel, zijn geëvacueerd als gevolg van een lekkende kerncentrale en strijken neer aan de rand van het rampgebied. Hazel en Robin werkten tot hun pensioen als kernfysici in de centrale aan de Noordzeekust. Op een dag staat hun oud-collega Rose voor de deur, die naar de VS is geëmigreerd. Wat komt ze doen? Is hier om herinneringen op te halen? Of om Robin te verleiden mee te gaan naar Amerika? De werkelijke reden blijkt nog veel indringender te zijn.

We zien het grote dilemma van deze tijd

Regisseur Eric de Vroedt was meteen gegrepen door het stuk: 'The Children belicht het klimaatprobleem op een fantastische manier. Drie babyboomers staan voor de keuze: ga ik verder met mijn comfortabele leven of neem ik mijn verantwoordelijkheid en ruim ik de rotzooi op die wij zelf hebben veroorzaakt? Dat is ook een vraag die ik me stel: Welke wereld laten we na voor onze kinderen?'

Uitverkochte zalen op West End en Broadway
De jonge Engelse schrijfster Lucy Kirkwood werd genomineerd voor een Tony-award voor The Children. Acteurs Sylvia Poorta, Stefan de Walle en Antoinette Jelgersma nemen ons mee in een driehoeksverhouding, tegen de achtergrond van een akelig realistisch verhaal. We herinneren ons nog de vloedgolf bij Fukushima en de reikwijdte van de straling in Tsjernobyl. In The Children houden drie mensen elkaar in de greep van een groot moreel dilemma. Het is een grimmig en grappig conversatiestuk met vlijmscherpe dialogen.

De monoloog over eenzaamheid en schuldbesef is prachtig
de Volkskrant

credits

regie Eric de Vroedt tekst Lucy Kirkwood vertaling Rik van den Bos foto Gordon Meuleman

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie