za 23 nov 20:30 - 21:45

Een heilige avond

Peter Bolhuis en Yvonne van den Hurk
za 23 nov ’19
20:30 - 21:45

'Steeds komt er weer een totaal andere draai in het verhaal, zodat je weer op het puntje van je stoel zit en vol verwondering zit te kijken' (★★★★ I love theater)

Een heilige avond is een politieke toneelthriller van de internationale bestsellerauteur/ filosoof Daniel Kehlmann. Hierin zet hij terrorismebestrijding tegenover het recht op privacy van het individu. 

Een vrouw, hoogleraar politieke filosofie, is uit haar taxi gehaald door de politie en wordt verhoord op het bureau. Haar ondervrager lijkt alles van haar te weten. Hij is ervan overtuigd dat zij samen met haar ex-man een terroristische aanslag heeft beraamd en dat precies om middernacht ergens in de stad een bom zal ontploffen. Of toch niet? Hij heeft slechts anderhalf uur om dat uit te vinden.

Doordat deze voorstelling ongetwijfeld veel stof tot discussie zal geven, wordt er een nagesprek gehouden. Burgemeester Oskam zal als verantwoordelijke voor de veiligheid in de gemeente aan de discussie onder leiding van regisseur Ursul de Geer deelnemen. Het dilemma veiligheid versus privacy zal daarbij, net als in het toneelstuk, zeker aan de orde komen.

dit is een:
Isala kleine zaal

'Een beklemmende voorstelling, gebaseerd op een puntgave, actuele tekst.' (Theaterkrant)

'De voorstelling is actueel, met ijzersterk spel, met een verhaallijn die je
intrigeert. Die je aan het denken zet: hoe ver mag men gaan als men je
verdenkt van terrorisme, wat is je privacy dan nog wel waard?
' (★★★★ I love theater)

'Zulke spannende en inspirerende negentig minuten heeft men in geen tijden op het toneel gezien.’ (Frankfurter Allgemeine Zeitung)

Zulke spannende en inspirerende negentig minuten heeft men in geen tijden op het toneel gezien.

Frankfurter Allgemeine Zeitung

credits

regie Ursul de Geer tekst Daniël Kehlmann foto Piek
 

Deze voorstelling is ook te zien in: 
Theater het Kruispunt, kijk hier voor data en info 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie