di 26 nov 20:15 - 21:35
André Dongelmans bekend van De luizenmoeder

Ghost stories

André Dongelmans, Laus Steenbeeke e.a.
di 26 nov ’19
20:15 - 21:35

'Ga hier niet heen met de verwachting een horrorfilm te zien, maar ga om een bijzonder theatergenre te ervaren. Ghost Stories is meer dan geplande schrikmomenten op een toneel' (★★★★Musicalsites)

Ghost stories is over de hele wereld te zien geweest, van West End in Londen tot het Sydney Opera House. Nu komt het succesvolle toneelstuk naar Nederland. André Dongelmans, bekend van De luizenmoeder, is professor in de parapsychologie Filip Kuiper. Hij vertelt over het ontstaan van spookverhalen en laat zien hoe ons brein ons voor de gek kan houden. Maar zijn alle paranormale ervaringen op die manier te verklaren, of is het mogelijk dat er toch meer aan de hand is?

Dit wordt onderzocht aan de hand van drie ijzingwekkende verhalen waarin steeds een nieuw karakter wordt geïntroduceerd. Laus Steenbeke speelt een nachtwaker op een bedrijventerrein en Alexander Brouwers krijgt autopech. Dat gebeurt uiteraard in het donker. Huib Cluistra speelt een jonge, snelle zakenman die binnenkort zijn eerste kindje verwacht. Alledrie de mannen beleven iets onverklaarbaars. Hebben hun ervaringen iets met elkaar te maken?

Het overtuigende spel van de acteurs zorgen samen met de muziek, lichteffecten en het duistere decor voor een bloedstollend stuk. En reken op de nodige schrikeffecten... 

De acteurs leveren sterk spel en weten de spanning goed op te bouwen, zonder dat het er te dik bovenop ligt.

Theaterparadijs ★★★★

credits

regie Joep Onderdelinden script Andy Nyman en Jeremy Dyson vertaling Allard Blom foto Annemieke van der Togt
 

Deze voorstelling is ook te zien in:
Theater het Kruispunt, kijk hier voor data en info
Theater aan de Schie, kijk hier voor data en meer info

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie