voorpremière

Pink Floyd Project

The Wall 40 years (1979 - 2019)
do 28 nov ’19
20:15

Met Kidsrights kinderkoor, groot decor, bijzondere projecties én quadrafonisch geluid.

The Wall is het magnum opus van Pink Floyd. Een deels autobiografisch werkstuk geschreven door bassist/zanger Roger Waters waarin isolement en machtsmisbruik centraal staan. In deze spectaculaire theatershow wordt het legendarische dubbelalbum van Pink Floyd integraal uitgevoerd, ondersteund met vele projecties. Muzikaal gebaseerd op de liveconcerten die Pink Floyd in 1980 en 1981 gaf, gemaakt en uitgevoerd door Pink Floyd Project, een van Neerlands meest gewaardeerde tributebands.

De liveshow van The Wall door Pink Floyd kende destijds een grootse aanpak die in de popmuziek geen gelijke had en die u nu terug kunt zien in The Wall 40 years. Nog nooit eerder zag u iets dergelijks in het Nederlandse theater.

Hoe gaat een succesvol artiest met zijn roem om, terwijl hij voor volle stadions speelt? En tegelijkertijd kampt met een trauma van zijn in de Tweede Wereldoorlog omgekomen vader, alsmede een strenge opvoeding van zijn moeder én het strenge onderwijs op school? Lost hij zijn problemen in zijn eentje op? Of heeft hij tóch de rest van de wereld nodig?

release Pink Floyd bracht The Wall op 30 november 1979 uit als dubbel-lp, waarna het werkstuk in 1980 en 1981 33 keer live werd uitgevoerd, wereldwijd slechts op vier locaties: Los Angeles, New York City, Londen en Dortmund. Een show die tot op dat moment in de popmuziek ongekend was, met een meterhoge én meterslange muur tussen band en publiek, filmanimaties van Gerald Scarfe en levensgrote poppen. Na de dubbel-lp en de reeks optredens verfilmde regisseur Alan Parker in 1982 The Wall, met zanger Bob Geldof in de hoofdrol.

wereldwijde faam Ook in de daaropvolgende jaren bewees The Wall nog altijd actueel én relevant te zijn. Na de val van de Berlijnse muur voerde Roger Waters het werkstuk op de Potsdamer Platz in Berlijn in juli 1990 op, samen met een keur aan internationale artiesten en voor de ogen van bijna een half miljoen mensen en miljoenen televisiekijkers in 52 landen. Twintig jaar later toerde Waters drie jaar lang met Roger Waters - The Wall de wereld rond, waarvoor hij de oorspronkelijke show actueler maakte en in een politieker getint perspectief zette. De show werd geregistreerd voor een gelijknamige dvd/Blu-ray en 2cd/3lp. Van het oorspronkelijke album uit 1979 zijn tot op heden zo'n veertig miljoen exemplaren over de toonbank gegaan.

credits

Deze voorstelling is ook te zien in:  
Theater aan de Schie, kijk hier voor data en info

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie