za 30 nov 20:30 - 21:45

Anne Neuteboom

Kijk haar gaan
za 30 nov ’19
20:30 - 21:45

Anne Neuteboom is dit jaar genomineerd voor de prestigeuze cabaretprijs Neerlands Hoop. Dat betekent dat ze wordt gezien als een van de drie meeste veelbelovende cabaretiers van dit moment.

‘Jaaa jongens! Weet je nog vanmorgen? Toen je wakker werd? En dat het toen gewoon vrede was in Nederland? Holy shit. Relaxt. En dat je gewoon twintig minuten kon douchen onder vét heet water en nog steeds gewoon súpergoeie waterdruk had? Mega. Dampend. Hardcore. Chill. En dat je gewoon een vers croissantje kunt kopen voor pak ’m beet 75 cent, dat is echt 0,0000033% procent van een netto minimumloon maandsalaris ofzo?? Terwijl het echt uren duurt om zelf croissantjes te maken. Sweet. Lord. Yes!’

Ja hoor mensen, je had het niet verwacht hè! Maar keihard positivisme, doet Anne gewoon, schaamteloos: kijk haar gaan!

De VSCD-Cabaretjury over Anne Neuteboom: 'Serieuze zaken heel luchtig verpakken. Laat dat maar aan Anne Neuteboom over. In haar tweede voorstelling laat ze een portret van haar eigen millennial-generatie fraai overgaan in een persoonlijk verhaal over haar vervreemde vader. Neuteboom doet dat zoals alleen zij het kan: vrolijk, zogenaamd naïef en extreem springerig. Haar podiumpersoonlijkheid is een frisse wind in het huidige cabaretlandschap. Ze laat zien dat kwetsbaarheid niet alleen in stiltes schuilt en dat je diepgang kunt bereiken door het over schijnbaar triviale dingen te hebben. Haar observatievermogen en taalgevoel beloven veel moois voor de toekomst.' (jury VSCD).

Anne Neuteboom studeerde af aan de Koningstheateracademie in 2013 en won de jury- en publieksprijs van Cameretten in 2015. Ze ging succesvol in première met Weg in 2016 en vond zichzelf in 2018 weer helemaal opnieuw uit met Kijk haar gaan. Ze oogstte lovende recensies voor deze voorstelling. Zo noemde de Theaterkrant haar een ‘verrassende, onvermoeibare vakvrouw’. 

Neuteboom maakt cabaret met een rijk palet aan emoties... Overtuigend, grappig, kritisch en ontroerend.

(★★★★NRC)

credits

regie Hanneke Braam foto Roxanne Hellevoort, Annemieke Togtstrip

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie