di 10 dec 20:15 - 22:00
een voorstelling onder de gordel

De Verleiders female

Susan Visser, Jelka van Houten e.a.
di 10 dec ’19
20:15 - 22:00

De Verleiders maken stukken over macht. Eén onderwerp hebben ze laten liggen: de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Tot nu toe. Want hier zijn De Verleiders female: Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Dunya Khayame. 

Het beproefde Verleiders-concept: een mix van stand-up, crosstalks, interactie met het publiek en persoonlijke verhalen. Energiek, vilein en kritisch. Regisseur Tom de Ket, zelf betrokken bij alle eerdere Verleiders-voorstellingen: "Na zes spraakmakende Verleiders-voorstellingen met mannen is het nu tijd voor de vrouwen. Ik dacht altijd dat ik vrij geëmancipeerd was. Na het werken met deze vrouwen weet ik dat dat tegenvalt. Dit stuk gaat over blinde vlekken waar flink in gewreven wordt."

Brandende kwesties als het glazen plafond, de hardnekkige loonkloof, de male gaze, de babyboete en #MeToo, ze komen allemaal aan bod. Maar ook salonfeminisme, het onzichtbare werk dat gedaan wordt door onzichtbare vrouwen en genderdiscriminerende gezondheidszorg. Afgewisseld door keiharde feiten die definitief aantonen dat we in een aartsconservatief land leven, ook al denken we van niet.

De Verleiders Female brengt snelle scènes, gevatte teksten en interessant feitenmateriaal over het voetlicht. (Theaterkrant)

'Must voor man én vrouw' (Scènes ★★★★)

boek ook de inleiding bij deze voorstelling

'Van Houten is ontwapenend in haar monoloog en Visser en Geleijnse zijn innemend als worstelende kerels. Ster van de show is Louwrier, die schittert als studentikoos haantje of hyper-geseksualiseerde presentatrice.

NRC ★★★

credits

spel Susan Visser (Man van je leven, Gooische vrouwen), Jelka van Houten (De marathon, Mannenharten), Stephanie Louwrier (Revolutie van de mislukking, Noir), Gusta Geleijnse (Soldaat van Oranje, Het pauperparadijs) en Dunya Khayame regie Tom de Ket (De Verleiders, Het pauperparadijsfoto Paul Posse

 

Deze voorstelling is ook te zien in: 
Theater het Kruispunt, kijk hier voor data en info 
Theate aan de Schie, kijk hier voor data en meer info


 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie