za 14 dec 20:30 - 22:25
reprise

Ed Struijlaart

Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran (reprise)
za 14 dec ’19
20:30 - 22:25

Krimpenaar Ed Struijlaart verkocht zijn show vorig seizoen in het Isala in een week uit. Na louter lovende reacties is hij terug.

Tijdens deze theatervoorstelling brengt Struijlaart een ode aan de gitaar en aan zijn helden. Van de Crossroads van Robert Johnson naar het Seattle van Jimi Hendrix. Waarom is Claptons unplugged optreden zo legendarisch en waarom weet Ed Sheeran in zijn eentje, alleen gewapend met een akoestische gitaar en een loopstation, avond aan avond Wembley uit te verkopen?

 

dit is een:
Isala kleine zaal

Ed Struijlaart (1979) verbrand in 2010 al zijn schepen en besluit volledig voor de muziek te gaan. Geen reguliere negen tot vijf baan meer, maar de dood of de gladiolen. Alles moet wijken voor zijn gitaar en de muziek.

Ed krijgt van 3FM het stempel Serious Talent, wordt genomineerd voor een 3FM Award, toert in het voorprogramma van BLØF en is meerdere malen te gast bij De Wereld Draait Door. In 2016 brengt Ed een aantal losse singles uit. Tricks up my sleeve en Like december worden beiden NPO Radio 2 Topsong. Daarnaast is hij actief als songwriter voor anderen. Zo schreef hij samen met Peter Slager (bassist bij BLØF) de titeltrack voor de bioscoophit van 2017 Weg van jou en alle muziek voor de musical SOOF.

Begin 2017 brengt Ed Make it on your own uit. Deze haalt de playlist van Radio 1, 2 en 5 en is inmiddels meer dan drie miljoen keer gestreamd op Spotify. In het najaar van 2018 gaat Struijlaart voor het eerst de theaters in met de voorstelling Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran. De single Guitar wordt NPO Radio 2 Topsong en Ed mag aanschuiven bij verschillende landelijke media om te vertellen over de tour en zijn gitaarhelden.

credits

muzikanten Leon Schmitz en Michel van der Zanden regie Erris van Ginkel foto William Rutten, Jaap Reedijk

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie