met een groot, avontuurlijk ensemble van tien dansers

KIEM

Conny Janssen Danst
di 17 dec ’19
20:15 - 21:30

De voorstelling KIEM gaat over groeikracht en levensdrift. Over nieuwe energie en de drang om uit te breken.

Voor haar voorgaande voorstelling BROOS liet de Rotterdamse choreografe Conny Janssen zich inspireren door ouderdom en de kwetsbaarheid van het leven tijdens alle levensfases. Als gevolg van dit intense proces ontstond de behoefte om tegenkleur te geven en de vitaliteit van het leven te omarmen. Over de muren heen kijkend naar wat er nog meer is, een nieuwe horizon te verkennen. De vensters open te gooien, verse lucht te laten binnenstromen. KIEM is een voorstelling over het gevecht dat geleverd moet om te kunnen ontsnappen aan dat wat je tegenhoudt, het verlangen het lichaam vol te zuigen met verse lucht om met hernieuwde energie ongekende mogelijkheden te kunnen omarmen.

Naast een avontuurlijk en internationaal dansersensemble, stelt Conny Janssen voor KIEM een verrassend muzikaal duo samen: Budy Mokoginta en Mark Schilders. Budy is gitarist en multi-instrumentalist, en produceert elektronische soundscapes. Mark Schilders heeft een achtergrond als percussionist en bespeelt daarnaast een variëteit aan elektronische instrumenten. Een bijzondere muzikale samenwerking die een spannende energie oplevert.

Het werk van Conny werd veelvuldig onderscheiden en is te zien op diverse festivals. Daarnaast is Conny Janssen Danst een broedplaats voor jong talent. Het gezelschap is hiermee een belangrijke ambassadeur van de moderne dans.

credits

choreografie Conny Janssen foto's Andreas Terlaak, Raymond de Vries

 

Deze voorstelling is ook te zien in: 
Theater aan de Schie, kijk hier voor data en meer info

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie