di 7 jan 20:15 - 21:50
Laat me m'n eigen gang maar gaan ... (Ramses Shaffy)

Isabelle Beernaert

Laat me
di 7 jan ’20
20:15 - 21:50

'Ik wil met Laat Me de boodschap uitdragen dat het goed is je flow te volgen. Hoeveel vrijheid staan we onszelf werkelijk toe? Hoe vaak blijven we proberen te voldoen aan het plaatje, aan verwachtingen?', aldus de choreografe.

Isabelle Beernaert weet met haar choreografieën de harten van het publiek te raken. Je eigen stem volgen, is het thema dat centraal staat in Laat me. Iedereen legt een eigen pad af. Maar wat is jouw unieke pad om te bewandelen?

De choreografe heeft zich voor deze voorstelling laten inspireren door de grootmeesters van Nederlandstalige chansons. Natuurlijk verwijst de voorstellingstitel naar zanger Ramses Shaffy. Maar ze gebruikt meer Nederlandstalige chansons in deze voorstelling. Welke? Isabelle: ‘Ik verklap niet alles. Maar er komen waarschijnlijk teksten in voor van Herman van Veen, Huub van der Lubbe, Joost Spijkers en Trijntje Oosterhuis alsook van André Hazes, Raymond van het Groenewoud, Stef Bos en Guus Meeuwis. En ik meng altijd lyrische muziek met instrumentaal, zoals van Wim Mertens en Joep Beving.’

'Een dansvoorstelling die je echt weet te raken.' (★★★★★I Love Theater)

Bekijk hier een korte documentaire over Isabelle Beernaert waarin ze een inkijkje geeft in haar ziel en vertelt over haar nieuwe dansvoorstelling op een inspirerende, ontroerende en openhartige manier.

Isabelles dochter Manon (24) danst weer mee, net als bij haar vorige voorstelling Le Temps Perdu. Hoe bevalt de samenwerking tussen moeder en dochter? ‘Fantastisch. Zelf denkt ze soms dat ze nu pas goed genoeg is voor mijn gezelschap. Maar daar gaat het niet om. Manon brengt iets anders de compagnie binnen, met haar specialisaties in vloerwerk, urban en hedendaagse dans. Ze heeft geen klassiek elegante lijnen zoals balletdansers, maar een fellere, brute vorm waar anderen weer niet aan kunnen tippen. Dat maakt mijn groep zo divers, in nationaliteiten, culturen, lengtes én bewegingstechniek.’

credits

regie Isabelle Beernaert en Daniel Philippe Borst foto Kim Vos Fotografie
 

Deze voorstelling is ook te zien in:  
Theater aan de Schie, kijk hier voor data en info

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie