vr 24 jan 20:15 - 22:55
Ook bekend van DWDD en De kijk van Koolhoven

Martin Koolhoven

Klassiekers met Koolhoven
vr 24 jan ’20
20:15 - 22:55

Aan de hand van scènes uit legendarische speelfilms door de jaren heen maakt Koolhoven u deelgenoot van zijn liefde voor cinema. Iedere filmenthousiasteling kan bij dit bijzondere theatercollege zijn hart ophalen.

Martin Koolhoven is een van Nederlands meest succesvolle filmmakers. Hij begon met kleine arthouse films, maar maakte daarna kaskrakers als Het schnitzelparadijs en Oorlogswinter. Onlangs had hij zijn internationale debuut met de Nederlandse western Brimstone. De film werd geselecteerd voor het prestigieuze filmfestival van Venetië en won maar liefst zes Gouden Kalveren.

Een theatercollege zonder droge kritieken en academische verhandelingen, maar met enthousiaste betogen en bezielde observaties. Boeiend voor iedere filmfan.

Martin Koolhoven is een van Nederlands meest succesvolle filmmakers, die zowel eigen scenario’s verfilmde als die van anderen. Martin eet en drinkt film; over hem schreef HP/De Tijd dat 'er celluloid door zijn aderen stroomt’. Zijn internationale debuut Brimstone is de eerste Nederlandse western die aan meer dan tachtig landen werd verkocht. Daarnaast werd de film geselecteerd voor het prestigieuze filmfestival van Venetië en won vorig jaar maar liefst zes Gouden Kalveren – onder meer voor beste film en beste regie. Tevens kent u Martin van zijn vele gastoptredens bij De Wereld Draait Door en zijn eigen tv-programma bij de VPRO, De kijk van Koolhoven.

credits

foto Peter Boudestein Photography

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie