Lebbis

De ervaring: Bovengrens II
  • di 28 jan
    20:15 - 21:45
    grote zaal

Een avond Lebbis staat voor scherpzinnige ideeën, sterke analyses en inspirerende levenslessen. Voor afrekenen met oppervlakkigheid. Voor een verfrissende blik. Voor zinnigheid in het leven.

Volgens Lebbis is het 'iets meemaken' dat er iets gebeurt. En dan maar kijken hoe je erop reageert. En het toppunt van iets meemaken is 'een ervaring'. Dat je iets meemaakt en dat je het een paar jaar later nog weet. Eerste keer te veel gedronken. Die ene gitaar waar je altijd op speelt. Een verhaal wat je leest.

Ervaringen zijn scheerlijnen van je geest. Mooi gezegd hè! Net als bij een De Waard tent. Hoe meer scheerlijnen hoe strakker hij staat. En hoe steviger hoe mooier. Nou. Dat doet een ervaring.

In De bovengrens deel 1 heeft Lebbis gekeken waar we te ver gaan. Nog meer eten, meer reizen, meer series kijken. Meer. En het brengt ons weinig. In De ervaring kijkt hij hoe we weer iets kunnen ervaren. Hoe we de scheerlijnen weer op spanning brengen.

Nou, als u dit allemaal gelooft, gaat u een topavond tegemoet! Tot snel!

'Als geen ander neemt Lebbis hypocrisie en leugenachtigheid op de korrel.' (★★★★NRC)

'Lebbis toont zich in nieuwe show een meester van de omdraaiing.De ervaring is slim, coherent, ­geestig en uiteindelijk zelfs ontroerend.' (Het Parool)

Lebbis is in vorm en weet zijn bekende, knalgroene boodschap haarscherp en humoristisch te verwoorden.

★★★★ de Volkskrant over Bovengrens I

credits

foto Robert Muda van Hamel

 

Deze voorstelling is ook te zien in: 
Theater het Kruispunt, kijk hier voor data en info 
Theate aan de Schie, kijk hier voor data en meer info


 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie