Winnaar Annie M.G. Schmidt prijs voor beste theaterlied 2018

Jan Beuving

Rotatie
  • vr 14 feb
    20:30 - 22:00
    Luc Lutz zaal

Deze voorstelling is uitverkocht, maar mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst

‘Schitterend programma. Knappe grappen en puntgave liedjes.’ (★★★★de Volkskrant)

Een rotatie is een wiskundige draai. En dat is wat Jan Beuving doet: hij geeft een wiskundige draai aan de dingen. De taal maakt pirouettes in zijn liedjes. De logica tolt in zijn zinnen. Of u duizelig wordt? Dat is niet de bedoeling. Alles is volstrekt nozel, navolgbaar en benullig. Tom Dicke zit als altijd aan de vleugel. Jan heeft zijn ruitjesoverhemd gestreken. Vorig jaar overal uitverkocht, dit seizoen ook in het Isala te zien.

De VSCD-Cabaretjury nomineerde Jan Beuving dit jaar voor de Poelifinario in de categorie engagement. De jury: 'Als een wiskundige beweert dat intuïtie het wint van kennis, weet je dat hij een flinke draai heeft gemaakt. Jan Beuving laat andermaal zien dat hij tot de beste liedjesschrijvers van Nederland behoort, maar ook als geëngageerd cabaretier zet hij een grote stap. Hij maakt ons getuige van de rotatie in zijn wereldbeeld: absolute waarheid maakt langzaam plaats voor menselijke maat. Beuving koppelt wiskunde naadloos aan een zeer intiem verhaal en laat de voorstelling zo verbluffend mooi kantelen. Hij geeft zijn publiek het gevoel dat het kijkt naar een Escher-schilderij.' (jury VSCD).

credits

muziek Tom Dicke regie Geert Lageveen foto Maartje ter Horst, André Beuving en Jaap Reedijk
 

Deze voorstelling is ook te zien in: 
Theater aan de Schie, kijk hier voor data en info

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie