De liefde begraven

Jeroen Spitzenberger en Hanne Arendzen
  • do 20 feb
    20:15 - 21:45
    grote zaal

Een soms pijnlijke dan weer komische theatervoorstelling over verwachtingen, onbegrip, irritaties en passie tussen exen. Zeer herkenbaar en, voor wie het wil, wellicht ook een leerschool.

Wat als je met je ex de hond die jullie ooit samen hadden, moet begraven? In dit tragikomische liefdesverhaal zien twee ex-geliefden elkaar noodgedwongen terug. De ontmoeting haalt niet alleen de fijne herinneringen boven, maar ook frustraties en onvervulde verlangens. In een theaterdialoog die even confronterend als hoopgevend is, komen de twee tot nieuwe inzichten en doen ze een laatste poging elkaar te bereiken. 

Hoofdrolspeler Hanne Arendzen is genomineerd voor de Theo d’Or 2019, de prijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol, voor haar rol in Van de koele meren des doods. Dat maakte de Nederlandse Toneeljury bekend. Zondag 15 september is de feestelijke uitreiking van de VSCD Toneelprijzen 2019. 'Arendzen gaat helemaal op in het moment maar houdt tegelijkertijd steevast de controle. Haar personage is zwaarmoedig en lichtzinnig, loyaal en egoïstisch en bovenal aandoenlijk in de war.' (De Nederlandse Toneeljury over Hanne Arendzen). 

'Met hun tekstbehandeling, mimiek, naturelle spel en onderlinge chemie zetten ze geloofwaardige personages neer, die het stuk prettig maken om naar te kijken.' (★★Trouw)

'Spitzenberger en Arendzen spelen heel sterk en weten vaak ook de zwakkere delen in het verhaal aardig op te vangen.' (★★★de Volkskrant)

Sprankelend weerzien van twee exen.

Theaterkrant

credits

tekst en regie Peter de Baan foto Stephan Vanfleteren
 

Deze voorstelling is ook te zien in: 
Theater het Kruispunt, kijk hier voor data en info 


 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie