'Hensema is ontroerend.' (DVHN)

Marcel Hensema

Alles in de Hens

Marcel Hensema (Hollands hoop, Penoza, De Verleiders) maakte en autobiografische voorstelling over een bijna-vijftiger die gaat wandelen om weer in contact te komen met zichzelf en de wereld om hem heen. 

Alles in de Hens is een warme voorstelling vol mooie verhalen, herkenbare typetjes, humor en muziek van Edison-winnaar en bandoneonspeler Carel Kraayenhof. Een zeer persoonlijke voorstelling ook, over de midlife van Hensema zelf. Een conference, niet pretentieus, geen drama, maar voor een breed publiek. Het uitgangspunt is een lange wandeling die Hensema maakt om los te komen van de drukte, zijn werk en zijn puberkinderen. Door die voettocht kan hij met een afstandje kijken naar zijn leven en de dingen die op zijn pad komen. Er passeert van alles de revue: gekke mensen, dieren, maar ook obstakels in zijn hoofd waar hij mee moet zien te dealen. Een luchtige tocht vol humor, met een spiritueel randje. De voorstelling balanceert op het snijvlak van cabaret en toneel.

Even luchtige als sympathieke ­theaterconference.' (★★★★Trouw)

'Hensema maakt zijn publiek op bijna lieflijke wijze deelgenoot van zijn tocht.’ (★★★de Volkskrant)

'Bij Hensema wordt een schouwburg al gauw een huiskamer.’ (Theaterkrant)

dit is een:
Isala Etalage

Marcel Hensema won meerdere Gouden Kalveren en speelde vele rollen in binnen -en buitenland. De geboren Groninger verwierf eerder succes met zijn theatertrilogie Mijn Ede, Mijn Tweede en Mijn Vrede (2018). Nu gaat hij opnieuw het avontuur aan met regisseur Ola Mafaalani, oud-directeur van het NNT en veelgevraagd toneelregisseur, en gevierd toneelschrijver Rik van den Bos. Met de toevoeging van speciaal gecomponeerde muziek van geroemd componist Carel Kraayenhof, bekend van ‘de traan van Máxima’ en winnaar van de prestigieuze Edison-prijs, belooft Alles in de Hens een waar spektakel te worden.

“Ik zet de spotlight op hele normale, dagelijkse dingen waar ik mee worstel of over nadenk. Die dingen of situaties til ik net even op uit de realiteit, waardoor het vaak grappig wordt.”

Marcel Hensema

credits

regie Ola Mafaalani tekst Michiel Stroink foto Trea van Drunen

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie