vr 20 mrt 20:30
Precies andersom was uitverkocht in het Isala

Dokter Aarsman

Hans Aarsman
vr 20 mrt ’20
20:30

Zoals Sherlock Holmes, de grote inspiratiebron van Hans, zegt: 'Het is de mens eigen alleen te zien wat hij verwacht te zien. Daarom zien we zelden wat we zien.'

De truc is om proberen los te komen van wat je verwacht te zien. Al Hans Aarsmans voorstellingen gaan daarover, eigenlijk alles wat hij doet gaat daarover: op zoek gaan naar wat niet binnen de verwachting past. ‘Het leek mijn moeder een goed idee als ik chirurg zou worden. Ik ging mee in haar droom tot de puberteit aanbrak. Ik ben geen chirurg geworden. Hoewel. Ik doe niets liever dan de hele dag diagnoses stellen, over foto’s welteverstaan. Deze avond behandel ik enerverende gevallen uit mijn dagelijkse praktijk. Wat de kern is? Als je ervoor openstaat, is het leven een constante stroom van ontdekkingen.

Het mooiste is als je die ontdekkingen tot een geheel weet te smeden, een theorie, een idee, een inzicht. Dat gaat niet op bestelling, maar één ding werkt zeker: je ontdekkingen zo onder woorden brengen dat een publiek een dolle avond heeft vol humor en vondsten. Elke keer dat ik optreed kom ik gierend met nieuwe theorieën thuis.


Bij alles wat je ziet, is het goed je zelf voor te houden: ik zie dit niet, ik dénk dit te zien. Wat je denkt te zien is er wel, maar er is meer.'

credits

foto Tamar Ottink

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie