met live begeleiding door drie muzikanten

Goodbye, Norma Jeane

Brigitte Heitzer, Ellen Pieters e.a.
  • za 21 mrt
    20:15
    grote zaal

Marilyn Monroe. Een wereldberoemd actrice. Een begeerd sekssymbool. Een turbulent leven. En een dood waarover nog altijd bizarre verhalen rondgaan. Wat gebeurde er op 5 augustus 1962?

Het is 1984. De ambitieuze journalist Henri Mortensen belt aan bij Jane Edwards. Maar de jongeman weet wel beter: de vrouw die voor hem staat is Norma Jeane Baker, ooit beroemd als Marilyn Monroe. Verbijsterd laat de vrouw de jongeman binnen. Ze is bang dat haar geheim bekend zal worden en doet er alles aan om hem te overtuigen het verhaal niet te publiceren. 

Brigitte Heitzer, die Marilyn Monroe speelt, won een Musical Award voor haar rol in Evita.

'In een mooi, maar statisch decor vlammen de drie acteurs én drie muzikanten. De composities bezorgen je kippenvel, als ze van ingetogen naar bombastisch schuiven.' (★★★★NRC)

'Samen maken Heitzer en Pieters het perfecte rijke geluid dat een verhaal vertelt over in wezen kwetsbare mensen.' (★★★★Trouw)

'Deze intieme, ingetogen productie is een waar kleinood geworden.' (★★★★De Telegraaf)

'De grootste troef van Goodbye, Norma Jeane is de topcast.' (Theaterkrant)

credits

spel Ellen Pieters, Brigitte Heitzer en Soy Kroon regie Martin Michel script en liedteksten Allard Blom muziek Sam Verhoeven foto Annemieke van der Togt
 

Deze voorstelling is ook te zien in: 
Theater aan de Schie, kijk hier voor data en meer info


 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie