Winnaar van The voice 2018

Jim van der Zee

Starting the engine
do 2 apr ’20
20:15

In 2018 won Jim van der Zee The voice of Holland. Vanavond deelt hij zijn liefde voor soul, jazz, blues en folk met u en vertelt in een intieme setting het verhaal achter de nummers van zijn muzikale helden.

Van der Zee komt naar de theaters met zijn tweede voorstelling. 'Het grote verschil met de vorige theatershow is dat in de nieuwe voorstelling meer dan de helft van de nummers eigen nummers zijn. Nu zien mensen dus ook veel meer mijn schrijverskant.' Bovendien doen aan deze show veel meer muzikanten mee. Daarmee is het muzikaal ook een stuk uitgebreider.

Wat blijft is dat Jim net als in zijn vorige show echt contact maakt met het publiek. 'Het liefst wil ik dat mensen het gevoel hebben dat ik gewoon in hun woonkamer sta te spelen. Of dat we rond een vuurtje muziek zitten te maken. Ik maak grapjes, vertel verhalen over mezelf en over de muziek die ik speel. Het is niet alsof je een CD opzet die toevallig heel goed klinkt, het is echt een theatervoorstelling. Voornamelijk gebaseerd op muziek, dat wel natuurlijk.'

Geniet van Jims herkenbare warme en lage stem, zijn unieke sound en de getalenteerde band die hij meeneemt.

Geïnspireerd door zijn vader begon Jim in zijn vroege jeugd al met muziek maken. Hij studeerde door aan het conservatorium, waar hij niet alleen zijn gitaarspel verder verbeterde, maar ook leerde zingen. In de zomermaanden trok Jim vanaf zijn studententijd het liefst met een camper door Europa en Amerika. Of hij nou stond te spelen bij een surfkamp aan de Frans Atlantische kust of zijn gitaar omhing op een zonnig pleintje in Barcelona: overal wist hij publiek aan te trekken. Hij sliep in zijn camper en kwam rond van de munten die overdag zijn gitaarkoffer vulden.

Al tijdens de blind auditions van The voice of Holland overweldigde hij jury en publiek met zijn gevoelige, eigen interpretatie van het nummer Amar pelos dois. Na The voice toerde Jim langs de Nederlandse festivals en bouwde hij thuis zijn eigen opnamestudio om in alle rust eigen nummers te kunnen maken.

credits

muziek Jim van der Zee, Reinout Douma, Lorenzo Buffa en Guy Tristan Salamon foto Die Jongens

 

Deze voorstelling is ook te zien in:  
Theater aan de Schie, kijk hier voor data en info

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie