Winnaar van The voice 2018

Jim van der Zee

Starting the engine
do 2 apr ’20
20:15

Na een succesvolle eerste theatertour laat Jim van der Zee opnieuw van zich horen. Naast covers van de legendes die hem inspireren, laat Jim ook voor het eerst zijn eigen werk horen. Hij deelt zijn liefde voor soul, jazz, blues en folk met u en vertelt in een intieme setting het verhaal achter de nummers van zijn muzikale helden. Geniet van Jims herkenbare warme en lage stem, zijn unieke sound en de goede band die hij meeneemt. Zijn Voice-coach Anouk is zijn grootste fan.

Toen Jim zes jaar was sloot hij een weddenschap met meester Dick op de basisschool. Want één ding wist hij toen al zeker: ik word muzikant. Geïnspireerd door zijn vader, die ’s avonds aan zijn bed liedjes voor hem speelde, begon hij in zijn vroege jeugd al met muziek maken. Hij studeerde door aan het conservatorium, waar hij niet alleen zijn gitaarspel verder verbeterde, maar ook leerde zingen. 

In de zomermaanden trok Jim vanaf zijn studententijd het liefst met een camper door Europa en Amerika. Of hij nou stond te spelen bij een surfkamp aan de Frans Atlantische kust of zijn gitaar omhing op een zonnig pleintje in Barcelona: overal wist hij publiek aan te trekken. Hij sliep in zijn camper en kwam rond van de munten die overdag zijn gitaarkoffer vulden.

In 2018 won Jim The voice of Holland. Al tijdens de blind auditions overweldigde hij jury en publiek met zijn gevoelige, eigen interpretatie van het nummer Amar pelos dois. Na The voice toerde Jim langs de Nederlandse festivals en bouwde hij in hartje Amsterdam zijn eigen opnamestudio om in alle rust eigen nummers te kunnen schrijven.

credits

muziek Jim van der Zee, Reinout Douma, Lorenzo Buffa en Guy Tristan Salamon foto Die Jongens

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie