agenda

lekker bladeren


U kunt nu heel gemakkelijk door ons programma bladeren, alsof het een brochure is. Wilt u het hele, nieuwe programma inzien, klik dan op de eerste voorstelling na 23 september. In de pop-up die verschijnt, leest u bijna alle informatie erover.

Enthousiast? Door het hartje naast het tijdstip van uw keuze aan te klikken, zet u deze in uw wensenlijstje. Meteen bestellen kan via het winkelmandje.

Doorbladeren? Dan gaat u met het pijltje aan de rechterkant van de pop-up hieronder naar de volgende voorstelling.

Veel voorpret gewenst!

toon filters
Filters
 • vr 2 okt
  Een one Mann show

  Vera Mann

  Goesting

  Een ontroerende, grappige en muzikale reis door een vrouwenleven en een leven vol theater.

  Wat gebeurt er met een klein verlegen meisje uit Vlaanderen, kleindochter van een Poolse mijnwerker, als ze verliefd wordt op Chopin? Door wie is ze beïnvloed en waarom gaat ze zingen? Vera Mann neemt u mee op een reis vol herkenbaarheden, van vallen en opstaan, van hoogte- en dieptepunten, van liefde en vriendschap en de zoektocht naar wie je nog bent als bepaalde dingen in het leven wegvallen. Ze wordt begeleid door de fantastische pianist Ed Boekee. De muziek varieert net zo als het leven zelf, van Michel Legrand en Joni Mitchell tot Stephen Sondheim en Leo Ferré.

  Goesting, een allesomvattend woord. Goesting om te zingen, om te spelen, om verhalen te vertellen en vooral heel veel goesting in het leven zoals het zich aandient.

  veilig genieten van theater

  credits

  spel Vera Mann, Ed Boekee regie Vincent van den Elshout script Vera Mann vertalingen Paul van Vliet, Jeroen de Beer, Vera Mann, Raymond van het Groenewoud

 • za 3 okt
  -
  zo 4 okt
  INDO-lente

  Mijn oom uit Ambon

  Joshua Timisela

  Na vier succesvolle theatershows met The Brothers Timisela is het eerste soloprogramma van Joshua een feit. De jongste van de broers, ook bekend als de grappigste Molukker van Nederland, komt met een gloednieuwe komedie genaamd Mijn oom uit Ambon. En de hond van de buren, om op te vreten.

  Joshua heeft een oom uit Ambon (hoofdstad van de Molukken, Indonesië). Dit bijzondere familielid komt voor een paar weken in Nederland logeren. Hij ontdekt hutspot, vindt de buurvrouw wel erg leuk en kijkt met een speciaal oog naar de hond van deze buurvrouw.

  Joshua neemt je mee in de belevenissen van zijn oom. Hij vertelt en zingt er over. Tot het absurdistische aan toe. En ja, de liefde. Hoe kan het ook anders; Oom uit Ambon wordt verliefd en wil niet meer terug. Hoe dit afloopt? Ontmoet Joshua en zijn oom en beleef een hilarische avond.

  credits

  spel, script en regie Joshua Timisela productiehuis TBT Works

 • do 15 okt

  Greg Shapiro

  Leaving Trumpland

  De stem van de ‘Netherlands Second’-video (Zondag met Lubach) is klaar voor 2020 met de verkiezingsconference - Donald J. Trump: The J is for Genius.

  Wint Trump in 2020? Of zal hij zijn verlies verklaren als een grote overwinning? U hoort deze avond van Greg Shapiro (Boom Chicago, BNR, Comedy Central) hoe we Trump achter ons kunnen laten. Maar als Trump wint, zal Shapiro eerst zijn felicitaties aanbieden aan de echte winnaar: Vladimir Poetin.

  Daarna wordt het persoonlijk voor Shapiro. Als Trump wint, wordt het dan tijd om zijn Amerikaanse paspoort op te geven? En de paspoorten van zijn kinderen? Zijn dochter heeft onlangs haar stemrecht aangevraagd, met als gevolg dat haar Nederlandse bank haar account heeft geannuleerd omdat ze Amerikaanse is.

  Leaving Trumpland wordt ook een ode aan Nederland, een land dat inmiddels dichter bij het ideale Amerika ligt dan het Amerika van Trump.

  De voorstelling is in grotendeels in het Engels en verder in het Nederlands.

  veilig genieten van theater

  credits

  foto Adrie Mouthaan

 • vr 30 okt

  Janneke Jager

  Femme façade

  Een gedurfde muzikale voorstelling op het snijvlak van cabaret & kleinkunst, waarin Janneke op piano en gitaar wordt begeleid door twee muzikanten.

  Liedjes waarin het leven in al zijn breekbaarheid wordt bezongen zijn de leidraad van deze indringende show. Dapper vertelt ze over haar worsteling met een familiegeheim en de zorg voor een zieke vader. Daarnaast gaat Janneke in grappige verhalen, een grimmig sprookje en gênante anekdotes op zoek naar de naakte waarheid - bekeken vanuit een gereformeerde opvoeding op het Groningse platteland en een jeugdervaring op een naturistencamping.

  Je wordt er vanzelf goed in. Balanceren op een koord, door brandende hoepels springen, wilde beesten temmen. Jezelf in te krappe acrobatenpakjes hijsen terwijl je liever in het kanon wilt kruipen. Altijd onderweg, altijd glimlachen, altijd een enge clown op de loer. Maar wat als je ’s avonds je schmink afveegt? Welke verhalen vertellen wij aan de wereld? En wie vinden we daarbij eigenlijk belangrijker: onszelf of ons Hooggeëerd Publiek?’

  Wervelend en gretig.’ (Dagblad van het Noorden)

  Ik zou met sterren willen strooien... De veelzijdigheid, de gedrevenheid en vooral de eerlijkheid... een vakvrouw.’ (Jaap Reedijk, theaterfotograaf)

  veilig genieten van theater

  credits

  muzikale begeleiding Bas Bons (piano) en Timo Menkveld (gitaar) foto Maria Stijger

 • do 5 nov
  Verplaatst van seizoen 19-20

  Piepschuim

  Grote woorden

  Een zeer actueel programma over de macht van het gelogen woord. Over waarheid en taal in al zijn facetten. Filosofisch en geëngageerd, maar met een flinke dosis muziek, fysiek theater en relativerende humor. 

  Het combineert op UNIEKE wijze ALLE theaterdisciplines tot een ONGELOOFLIJKE show met een maatschappelijke relevantie die zijn weerga niet kent. NOOIT eerder heeft een voorstelling zoveel stof op doen waaien. NOOIT eerder was een voorstelling zo veelzeggend. En nog NOOIT is een show zo omarmd door het grote publiek Kortom: nooit eerder was er een voorstelling die IEDEREEN MOET ZIEN.

  Maakt het eigenlijk uit of het waar is wat hier staat? Waarschijnlijk niet. Net zoals dit zeker niet waar is. Een voorstelling met tomeloze energie, prachtige teksten, virtuoze muziek, veel humor en soms een verrassend dansje.

  'Een energiek muzikaal trio.' (Theaterkrant)

  met voorrang kaarten reserveren?
  veilig genieten van theater

  credits

  tekst en muziek Cor Burger spel en muziek Robbert Koekoek eindregie Vincent van den Elshout foto Jawad Maakor

 • vr 6 nov

  Kasper van der Laan

  De weg naar SuccesGeluk

  In 1.000 stappen naar méér succes en geluk met de SuccesGeluk Methode. Door cabaretier Kasper van der Laan, de SuccesGeluk Goeroe.

  Zelfhulpgoeroes hebben gefaald. De zelfhulpboeken werken niet, charismatische sprekers inspireren niet, gelukscoaches werken niet, het internet barst uit zijn voegen met blogs door ervaringsdeskundigen, mensen rennen van cursus naar workshop naar lezing en zijn nog steeds ongelukkig en onsuccesvol. Waarom? Omdat alle zelfhulpgoeroes er naast zitten. De behoefte is groot, maar elke oplossing die deze zelfhulpcharlatans bieden laat de zelfhulpzoeker teleurgesteld achter. 

  Kasper geeft antwoord op deze noodkreet en gaat verder waar andere zelfhulpgoeroes hebben gefaald. Denk aan…

  •   de drie I’s: Informeren, Inspireren en motIveren
  •   de vier pilaren van SuccesGeluk
  •   de SuccesGeluk Groeiboom
  •   méér doen in minder tijd
  •   de 40 w’s van SuccesGeluk
  •   minder doen in méér tijd
  •   de 1200 must-do’s voor meer SuccesGeluk

  Cabaretier? Goeroe!

  Met zijn debuut 1 kilo veroverde cabaretier Kasper van der Laan de theaters. Dit najaar keert hij terug met een inspirerende, motiverende en bovenal grappige voorstelling. Zestig minuten aan zelfhulptips van Kasper en u bent weer helemaal tevreden met uzelf.

  'Originele grappen, een knappe timing en een niet direct grijpbare, wazige podiumpersoonlijkheid, waarmee hij voor veel humor zorgt.' (de Volkskrant)

  veilig genieten van theater

 • di 10 nov

  Freek de Jonge

  Asociale afstand

  Een avond vermaak op afstand door cabaretier Freek de Jonge.

  Zelden heb ik zoveel tijd gehad om een nieuw programma voor te bereiden.
  Zelden bood de tijd zoveel stof.
  Zelden was ik zo gemotiveerd.
  Zelden was ik zo benieuwd.
  Zelden was ik zo.

  'Freek de Jonge laat Carré weer lachen. Met zijn show Asociale afstand dwingt hij respect af, omdat hij het klaarspeelt om met alleen maar nieuwe, actuele teksten te komen.' (de Volkskrant)

  'Een volwassen, uitgebalanceerde, uiterst actuele show.' (Theaterkrant)

  veilig genieten van theater

 • di 1 dec

  Jandino

  Opgefokt

  Natuurlijk ben je opgefokt, logisch.
  Wat snap je niet?

  Niet doen!! Niet denken, niet vragen,
  niet lachen, niet feesten, niet flirten,
  niet hoesten, niet niezen, niet leven.

  Stop…..!

  Wen er maar aan, dit is het nieuwe normaal.

  Ik heb nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar vroeger was alles beter.
  Oh god, ik ben oud geworden.
  Iedereen ratelt maar door over lang leven.
  Nog iets, wat ik nooit had gedacht te zeggen, maar komt ie toch: ‘Het gaat niet om de lengte, maar wat je ermee doet.’
  Nee, ik laat me niet langer opfokken.
  Ik ga liefhebben als mijn moeder en feesten als mijn vader.
  Lachen als mijn opa, koken en vreten als mijn oma.
  Kortom, ik ga lekker leven, ze zoeken het maar uit.
  Ik ben Opgefoktwekt.

  veilig genieten van theater

 • di 8 dec
  Een van de gabbers van RTL in 2018

  Martijn Koning

  Koning van de toekomst

  Binnen het genre van de stand-up staat Koning aan de top.’ (★★★★NRC)

  Martijn Koning heeft zichzelf een pauze cadeau gedaan. Voor een stuiterbal als Martijn iets totaal tegennatuurlijks. Waar anderen even uitpuffen, stroopt hij zijn mouwen alweer op: op naar het volgende avontuur. Wat heeft die pauze met hem gedaan? Hoe ziet die koning van de toekomst eruit?

  Hij probeerde het heus. Stilstaan, stilzitten, mond even dicht… Maar mèn, wat was dat moeilijk. Hij is dolblij dat hij weer op tour gaat. Zijn hoofd staat nooit stil. Als een pinball-machine vuurt hij zijn grappen en observaties op u af en hij heeft geheid de ‘hoogste grapdichtheid-garantie’.

  Een meester in het vinden van humor in alledaagse situaties.’ (Trouw)

  veilig genieten van theater

  credits

  regie Raoul Heertje foto Jesaja Hizkia

 • do 10 dec

  Daniël Cornelissen, Paulien Cornelisse

  Cornelisse(n)

  De voorstelling is uitverkocht maar mogelijk komen er kaarten retour. meld u hier aan voor de wachtlijst

  Daniël Cornelissen (Showponies 1 en 2, Nieuw zeer) en Paulien Cornelisse (Taal is zeg maar echt mijn ding, Japan in honderd kleine stukjes) gaan lekker met elkaar cornelissen. Maar wat is cornelissen?

  Een podium, twee spelers en een piepklein decor, waarbinnen wordt ingezoomd op gênante situaties, moeizame gesprekken en halfgelukte pogingen tot intermenselijk contact. Kortom, de ingrediënten voor een bevreemdende en komische voorstelling op de vierkante centimeter. Daniël en Paulien bedienen de minidecors, spelen alle rollen en doen hun eigen stunts - want ook dát is cornelissen.

  Daniël en Paulien geven in het Isala een werkvoorstelling van deze gloednieuwe show. Met het script bij de hand en geen idee hoe het gaat worden. Echt de allereerste stappen vanaf de schrijftafel met alle gevolgen van dien. Het is een unieke kans om deze nieuwe show in de meest prille vorm al mee te maken voordat Cornelisse(n) volgend seizoen op tour gaat.

  veilig genieten van theater

  credits

  foto Frank Ruiter, Roeltje van de Sande Bakhuyzen

 • za 12 dec

  Johan Goossens

  In het beste geval

  Het leven loopt vaak net iets anders dan je wil. Maar we houden de moed erin, soms tegen beter weten in.

  ‘In het beste geval maak je er geen verlies op’ betekent: ik zou je hypotheek maar vast verhogen. ‘In het beste geval halen we de overkant’ betekent: trek je zwemvest maar vast aan. Ook Johan moddert moedig voorwaarts. De insteek positief, de uitkomst ongewis. En of hij nou nieuwe buren krijgt of ergens in China een vaas omstoot tijdens Wie is de Mol?, aan hem zal het niet liggen. Hij gaat voor het beste geval.

  veilig genieten van theater

  credits

  foto Jouk Oosterhof

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie