agenda

lekker bladeren


U kunt nu heel gemakkelijk door ons programma bladeren, alsof het een brochure is. Wilt u het hele, nieuwe programma inzien, klik dan op de eerste voorstelling na 23 september. In de pop-up die verschijnt, leest u bijna alle informatie erover.

Enthousiast? Door het hartje naast het tijdstip van uw keuze aan te klikken, zet u deze in uw wensenlijstje. Meteen bestellen kan via het winkelmandje.

Doorbladeren? Dan gaat u met het pijltje aan de rechterkant van de pop-up hieronder naar de volgende voorstelling.

Veel voorpret gewenst!

toon filters
Filters
 • vr 2 okt
  -
  za 3 okt

  Love Sarah

  Regie: Eliza Schroeder

  De 19-jarige Clarissa is vastbesloten om de droom van haar overleden moeder, het openen van een bakkerswinkel in het Londense Notting Hill, uit te laten komen.

  Daarvoor schakelt ze de hulp in van haar moeders beste vriendin Isabella en haar vervreemde excentrieke oma Mimi. De drie generaties vrouwen zullen hun rouw, onzekerheden en onderlinge verschillen moeten zien te overwinnen om de herinnering aan de door hen zo geliefde Sarah levend te houden door hun winkel te vullen met liefde, hoop én kleurrijk gebak van over de hele wereld. Een charmante feelgoodkomedie.

  veilig genieten van theater

  credits

  met Celia Imrie, Shannon Tarbet e.a. duur 99 minuten zonder pauze

 • vr 9 okt
  -
  za 10 okt

  La bonne epouse

  Regie: Martin Provost

  Kleurrijke Franse komedie die een satirische blik werpt op thema's die wereldwijd gekend en nog altijd bevochten worden. Met een schitterende hoofdrol van Juliette Binoche.

  Samen met haar echtgenoot runt Paulette van der Beck in de jaren 60 een traditionele huishoudschool in de Elzas. Wanneer plotseling haar man overlijdt, ontdekt ze tot haar schrik dat de school zo goed als failliet is. Ondertussen barsten er in Frankrijk protesten uit tegen de conservatieve maatschappij. Als Paulette merkt dat haar leerlingen steeds meer voelen voor de vrouwenemancipatie en helemaal niets voor een leven als perfecte huisvrouw, begint ook bij haar de twijfel toe te slaan. 

  veilig genieten van theater

  credits

  met Juliette Binoche, Yolande Moreau e.a. duur 109 minuten zonder pauze

 • vr 16 okt
  -
  za 17 okt
  parel

  Babyteeth

  Regie: Shannon Murphy

  'Een innemend portret van een meisje dat versneld volwassen wordt.' (★★★★de Volkskrant)

  Een eigenzinnig en bitterzoet verhaal over de zieke Milla en haar eerste grote liefde. Henry en Anna’s grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid wanneer hun 16-jarige dochter ernstig ziek blijkt. Wanneer Milla en de rebelse, aan drugs verslaafde Moses elkaar bij toeval ontmoeten, ontstaat er direct een bijzondere band tussen de twee tegenpolen. Haar ouders zijn in shock door de komst van Milla’s nieuwe vriendje, maar gooien alle pedagogische strategieën overboord om hun dochter gelukkig te zien. Met niets meer te verliezen stort Milla zich op het leven, maar hoe ver ga je voor de liefde?

  Babyteeth eindigde eerder dit jaar hoog in de lijst van publieksfavorieten op het International Film Festival Rotterdam.

  veilig genieten van theater

  credits

  met Eliza Scanlen, Ben Mendelsohn e.a. duur 120 minuten zonder pauze

 • vr 23 okt
  -
  za 24 okt

  Misbehaviour

  Regie: Philippa Lowthorpe

  'Misbehaviour maakt op vermakelijke wijze duidelijk dat de zaken soms niet zo makkelijk en eenduidig zijn als ze vanuit je eigen bubbel vaak lijken.' (★★★de Volkskrant)

  In 1970 vindt de Miss World-verkiezing plaats in Londen, met de Amerikaanse komedie-legende Bob Hope als presentator. De show is in die tijd met meer dan 100 miljoen kijkers het best bekeken tv-programma ter wereld. De dan net opgerichte Women’s Liberation Movement, die de verkiezing ziet als een vernedering van vrouwen, besluit de live-uitzending van de show te verstoren. Die avond wordt geschiedenis geschreven. Hun ludieke actie wordt wereldwijd door miljoenen mensen gezien. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

  veilig genieten van theater

  credits

  met Keira Knightley, Gugu Mbatha-Raw e.a. duur 107 minuten zonder pauze

 • vr 30 okt
  -
  za 31 okt

  A perfectly normal family

  Regie: Malou Reymann

  'Door Reymanns eigen ervaringen, en dankzij het mooie ingetogen spel van de jonge, Deense actrice Kaya Toft Loholt, voel je de worsteling die Emma doormaakt.'  (★★★★Trouw)

  Wanneer de vader van de tienjarige Emma vertelt dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan, is zijn jongste dochter totaal uit het lood geslagen. Thomas verandert daarna snel in Agnete: een vrouw met zwierige jurken die opeens niet meer van voetbal lijkt te houden. Wie is deze nieuwe vader? Kan Emma deze Agnete überhaupt nog zo noemen? Het veilige gezinsleven dat ze kende, komt op losse schroeven te staan en de hechte vader-dochterband verandert voorgoed.

  Fijngevoelig Deens drama met een leuke bijrol voor Hadewych Minis en winnaar van de VPRO Big Screen Award tijdens IFFR 2020.

  veilig genieten van theater

  credits

  met Jessica Dinnage, Mikkel Boe Følsgaard e.a. duur 97 minuten zonder pauze

 • di 20 jul

  Isala Filmvriend

  Koop hier uw lidmaatschap

  Gaat u regelmatig naar een Isala Film? Dan is het voor u handig en voordelig om u aan te melden als Isala Filmvriend.

  voordelen Het Isala Filmlidmaatschap kost € 15,50. Hiervoor krijgt u op elke Isala Film € 1,00 korting en mag u altijd iemand meenemen die dezelfde korting ontvangt. Filmvrienden kunnen bovendien met voorrang filmkaarten bestellen en krijgen maandelijks filminformatie thuisgestuurd. Het persoonsgebonden lidmaatschap is geldig van augustus 2020 tot en met mei 2021.

  bestellen U kunt het lidmaatschap voor seizoen 2020 - 2021 vanaf 25 juni 2020 heel gemakkelijk bestellen via deze website. Nadat wij het lidmaatschap hebben gekoppeld aan uw gegevens, herkent het systeem u als Filmvriend. Dat zorgt ervoor dat u voorrang heeft bij de kaartverkoop en de korting van € 1,00 meteen wordt verrekend. Het lidmaatschap is momenteel niet verkrijgbaar via het bespreekbureau aan het Stadsplein, omdat deze tot nader bericht gesloten is.

  algemene informatie
  Het theater en bespreekbureau gaan 15 minuten voor aanvang open. Een filmkaartje kost € 11,00 inclusief comsumptie (Filmvrienden € 10,00). E-tickets bestellen kan zonder extra kosten. Voor het verzenden van tickets en aankopen via het bespreekbureau betaalt u € 1,00 per kaart. U kunt bij het Isala Theater ook De Nationale Bioscoopbon kopen en inwisselen.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie