agenda

lekker bladeren


U kunt nu heel gemakkelijk door ons programma bladeren, alsof het een brochure is. Wilt u het hele, nieuwe programma inzien, klik dan op de eerste voorstelling na 23 september. In de pop-up die verschijnt, leest u bijna alle informatie erover.

Enthousiast? Door het hartje naast het tijdstip van uw keuze aan te klikken, zet u deze in uw wensenlijstje. Meteen bestellen kan via het winkelmandje.

Doorbladeren? Dan gaat u met het pijltje aan de rechterkant van de pop-up hieronder naar de volgende voorstelling.

Veel voorpret gewenst!

toon filters
Filters
 • vr 2 okt
  Een one Mann show

  Vera Mann

  Goesting

  Een ontroerende, grappige en muzikale reis door een vrouwenleven en een leven vol theater.

  Wat gebeurt er met een klein verlegen meisje uit Vlaanderen, kleindochter van een Poolse mijnwerker, als ze verliefd wordt op Chopin? Door wie is ze beïnvloed en waarom gaat ze zingen? Vera Mann neemt u mee op een reis vol herkenbaarheden, van vallen en opstaan, van hoogte- en dieptepunten, van liefde en vriendschap en de zoektocht naar wie je nog bent als bepaalde dingen in het leven wegvallen. Ze wordt begeleid door de fantastische pianist Ed Boekee. De muziek varieert net zo als het leven zelf, van Michel Legrand en Joni Mitchell tot Stephen Sondheim en Leo Ferré.

  Goesting, een allesomvattend woord. Goesting om te zingen, om te spelen, om verhalen te vertellen en vooral heel veel goesting in het leven zoals het zich aandient.

  veilig genieten van theater

  credits

  spel Vera Mann, Ed Boekee regie Vincent van den Elshout script Vera Mann vertalingen Paul van Vliet, Jeroen de Beer, Vera Mann, Raymond van het Groenewoud

 • vr 16 okt
  o.a. bekend als huisband van DWDD

  Lucas Hamming

  Haast

  Nieuwe muziek en bestaande liedjes van Lucas Hamming, gesteund door zijn trouwe band.

  Lucas Hamming is een rocker. Als rocker word je nooit volwassen. Je blijft jong, tot je 27 bent, en dan ga je dood. Maar Lucas wordt 27 dit jaar en hij heeft geen enkele reden om dood te gaan. Het lijkt erop dat hij gewoon blijft leven en daar had Lucas even geen rekening mee gehouden.

  Daarom heeft Lucas haast. In de laatste kostbare maanden onvolwassenheid moet hij ineens weten wie en wat hij is. Dan maar alles, in veel te weinig tijd. Dan maar op één avond jong blijven, opgroeien, jezelf leren kennen én een legende worden. Geen tijd te verliezen. Gaan.

  veilig genieten van theater

  credits

  regie Bart van den Donker tekst bijdragen Bart van den Donker foto Jim Bakkum

 • za 17 okt

  Haal het doek maar op

  Tony Neef, Mariska van Kolck e.a.

  Een concertante van de gelijknamige musical, met gouwe ouwe van onder anderen Rob de Nijs, Willeke Alberti, Armand en Boudewijn de Groot.

  In januari 2020 ging in het DeLaMar Theater in Amsterdam de nieuwe origineel Nederlandse musical Haal het doek maar op – van Appelscha tot Zierikzee in première. Een schets over Nederlandse artiesten op de schnabbeltour in de jaren zestig, zeventig en tachtig. In deze concertante-versie vormen de liedjes uit deze musical het leeuwendeel.

  De musical werd door het publiek in het land hogelijk gewaardeerd en kreeg mooie recensies. ‘Een originele musical met 42 evergreens.’ (Parool)

  veilig genieten van theater

  credits

  zang Tony Neef, Mariska van Kolck, David van den Tempel, Julia Berendse, Jordy van Loon en Willemijn van Holt foto Roy Beusker

 • zo 18 okt
  Adèle, Conny, Jasperina

  De grote drie in concert

  Ellen Pieters, Frédérique Sluyterman van Loo e.a.

  Een theaterconcert afgeleid van de musical Adèle, Conny, Jasperina – de grote drie, die veelvuldig werd genomineerd en onderscheiden met een Musical Award voor beste musical en ook in het Isala te zien was.

  Een fictief verhaal over de drie grote en unieke theatervedettes Adèle Bloemendaal, Conny Stuart en Jasperina de Jong. We volgen de drie diva’s in aanloop naar een gezamenlijk concert dat er in het echt nooit was, maar dat we wel graag hadden willen zien.

  Deze concertante versie concentreert zich op dit concert. Bij het maakproces van de musical had het artistieke team (Lars Boom, Paul van Ewijk, Ellen Pieters en Hans Cornelissen) de grootste moeite met de keuze van de nummers. Er was nog zoveel moois en bekends in het rijke repertoire, dat nu wel aan bod kan komen. De drie actrices vertolken in character ‘hun’ grootste successen zoals Het is over, De minutenwals, Zeur niet, Herr Heinzelmann en We bennen op de wereld om mekaar te helpen nietwaar. Omlijst met scherpe en informatieve teksten en muziek begeleid door een pianist.

  'Perfectie' (★★★★★TheaterParadijs)  

  'Fenomale powerhouses' (★★★★Musicalsites)

  'Geweldig' (★★★★On the red carpet)

  veilig genieten van theater

  credits

  zang en spel Ellen Pieters, Frédérique Sluyterman van Loo, Hanneke Drenth en David van den Tempel foto Robin Kamphuis

 • do 22 okt

  Flip Noorman

  zingt Leonard Cohen

  Allemachtig, wat een verrukkelijk theaterconcert!’ (★★★★de Volkskrant)

  Na het overlijden van Leonard Cohen in 2016 bracht Flip Noorman in Paradiso eenmalig een hommage aan zijn grootste inspiratiebron. Na vele verzoeken om het toch niet bij die ene keer te laten, zwichtte Flip om het programma ook in het theater te brengen. Dit resulteerde in een volledig uitverkochte theatertournee waarover de Volkskrant onder andere schreef: ‘Flip Noorman laat de liedjes van Leonard Cohen fonkelen.

  Bijgestaan door zijn fenomenale begeleidingsband brengt de donkerste stem van Nederland wegens succes dus nog één keer zowel de originele liedjes van de meester als een aantal vertalingen van zijn eigen hand. Kleinkunst-goeroe Jacques Klöters jubelde erover: ‘Leve Flip Cohen.

  veilig genieten van theater

  credits

  teksten en muziek Leonard Cohen vertalingen Flip Noorman regie Dick Hauser foto Lindt Balduk

 • za 24 okt

  Renée doet de dames

  Renée van Wegberg

  Na haar met vier- en vijfsterrenbekroonde soloprogramma List, Shaffy & Piaf brengt Renée van Wegberg een ode aan Nederlandse zangeressen.

  Het hart op tafel. Dat is wat Renée van Wegberg zich ten doel stelt, in deze opmerkelijke tijd waarin voor haar alles tot stilstand kwam en ruimte ontstond voor bezinning. In haar zoektocht naar bekende en onbekende Nederlandse parels kwam ze zichzelf tegen en vond ze muzikale herkenning. Nummers van kleinkunsticonen als Conny Stuart en Karin Bloemen, maar ook pop- en rockdiva’s als Trijntje Oosterhuis en Ilse de Lange komen voorbij. Een speciaal eerbetoon is er voor Liesbeth List, de chansonnière in wiens huid Renée kroop voor de gelijknamige musical.

  De voorstelling is het vervolg op Hadewych doet de dames. Met persoonlijke verhalen en nieuwe arrangementen bezingt Renée het leven in mooie, maar ook moeilijke tijden. Bijgestaan door muzikanten Ivo Schols en Berry Janssen wordt het een intiem theaterconcert vol humor, kwetsbaarheid en heel veel liefde voor muziek. 

  veilig genieten van theater

  credits

  regie Joep Onderdelinden muzikanten Renée van Wegberg (zang), Berry Janssen (bas, zang), Ivo
  Schols (piano, toetsen, zang), Michiel Stekelenburg (gitaar, zang), Arthur Lijten (drums, percussie) e.a.
  foto Govert de Roos

 • do 29 okt

  Bob Dylan - De songs, de mythe

  Yorick van Norden en Judy Blank

  The No Direction Home Band, aangevoerd door Judy Blank en Yorick van Norden, probeert de mythe rondom Bob Dylan te ontrafelen.

  Natuurlijk gaat het vooral om Dylans aansprekende oeuvre, maar ook om zijn carrière en zijn roerige, mysterieuze privéleven met ups en downs. Een nieuwe lichting van Nederlandse songwriters en muzikanten die schatplichtig is aan het repertoire brengt bekende songs die door Dylan zelf, maar ook door veel andere artiesten zijn vertolkt. U hoort deze avond onder andere Make you feel my love en All along the watchtower.

  veilig genieten van theater

  credits

  Yorick van Norden, Judy Blank, Maarten Kooijman, Danny van Tiggele, Paul Bond en Wouter Tol foto Ton van der Heide

 • za 31 okt
  Aanrader voor Bowiefans

  Sven Ratzke

  Where are we now

  Dat Sven Ratzke een van de beste Bowie-vertolkers is, bewijst hij deze avond wederom.

  Sven laat in een intieme setting de kwaliteiten van Bowies nummers in al zijn puurheid zien. Zowel de poëtische eenvoud ervan als zijn universele thema’s komen aan bod. Klassiekers als Heroes en Ashes to ashes, maar ook juweeltjes als Life on Mars? stralen in nieuwe arrangementen.

  Ratzke is een entertainer en verhalenverteller pur sang die prikkelt, verwart en verleidt. Hij neemt u mee op reis door het haast filmische Bowie-universum en direct ook door het zijne. Feiten, fictie en anekdotes versmelten tot een spannend geheel.

  Sven speelde met deze show reeds in Australië, Europa en New York. Overal werd de show overladen met louter vijfsterrenrecensies en staande ovaties. Nu is hij eindelijk terug in Nederland en ook in het Isala Theater.

  Sven Ratzke zingt Bowie met intens en beheerst pathos.’ (★★★★NRC)

  Dichter dan dit kun je niet meer bij Bowie komen.’ (★★★★Trouw)

  Emotionele ode aan Bowie.’ (★★★★Telegraaf)

  veilig genieten van theater

  credits

  vleugel/piano Christian Pabst regie Dirk Groeneveld foto Hanneke Wetzer

 • za 7 nov

  Thijs Boontjes

  Thijs Boontjes speelt Bram Vermeulen

  Een niet te stoppen poging van Thijs Boontjes om al het goeds dat Bram Vermeulen muzikaal heeft nagelaten, niet glad te vergeten.

  Ik ben niet echt dood moet je weten, het is maar een lichaam dat ik achterliet. Dood ben ik pas als jij me bent vergeten’, zong Bram Vermeulen ooit in het lied Testament. Door hieraan te refereren, is het beste bewijs geleverd dat de legendarische Nederlandstalige troubadour voortleeft in onze herinnering. Ook onder de krullenbol van Thijs Boontjes. Daarom is het volgens hem de hoogste tijd om de mooiste liederen van Vermeulen weer in de theaters te laten klinken. Want Vermeulen, die heilig in reïncarnatie geloofde, is niet dood. Welnee, hij leeft. En Thijs Boontjes is zijn vertolker.

  veilig genieten van theater

  credits

  muziek Thijs Boontjes, Guido Blom en Jeroen Overman foto Jorah Sarah Photography

 • vr 13 nov

  Martijn Fischer zingt hits van Hazes

  Martijn Fischer en band

  Martijn Fischer brengt samen met zijn band op geheel eigen wijze de hits van André Hazes in het Isala.

  Martijn neemt u mee op reis langs alle bekende nummers van de man die uitgroeide van zingende barkeeper tot een waar fenomeen. Een feest der herkenning, soms groots en uitbundig gebracht, dan weer klein en intiem, maar altijd intens en meeslepend.

  Martijn Fischer vertolkte al eerder André Hazes in de musical Hij gelooft in mij, waarvoor hij de John Kraaijkamp Musical Award in ontvangst mocht nemen, en in de film Bloed, zweet en tranen.

  'Ik ben heel blij dat ik voor dit vak heb gekozen, het heeft me heel veel goeds gebracht; ik kom op leuke plekken en ik kom bijzondere mensen tegen. Ik ben een lucky bastard!' (Martijn Fischer)

  veilig genieten van theater

 • za 14 nov
  Winnaar van The voice 2018

  Jim van der Zee

  Starting the engine

  In 2018 won Jim van der Zee The voice of Holland. Vanavond deelt hij zijn liefde voor soul, jazz, blues en folk met u en vertelt in een intieme setting de verhalen achter beroemde nummers van zijn muzikale helden. 

  Dit is zijn tweede theatervoorstelling. 'Het grote verschil met de vorige theatershow is dat in de nieuwe voorstelling meer dan de helft van de nummers eigen nummers zijn. Nu zien mensen dus ook veel meer mijn schrijverskant.' Bovendien doen aan deze show drie muzikanten mee, een pianist, een drummer en een bassist. Daarmee is het muzikaal ook een stuk uitgebreider.

  Wat blijft is dat Jim net als in zijn vorige show echt contact maakt met het publiek. 'Het liefst wil ik dat mensen het gevoel hebben dat ik gewoon in hun woonkamer sta te spelen. Of dat we rond een vuurtje muziek zitten te maken. Ik maak grapjes, vertel verhalen over mezelf en over de muziek die ik speel. Het is niet alsof je een CD opzet die toevallig heel goed klinkt, het is echt een theatervoorstelling. Voornamelijk gebaseerd op muziek, dat wel natuurlijk.'

  Geniet van Jims herkenbare warme en lage stem, zijn unieke sound en de getalenteerde banddie hij meeneemt.

  met voorrang kaarten reserveren?
  veilig genieten van theater

  credits

  muziek Jim van der Zee, Reinout Douma, Lorenzo Buffa en Guy Tristan Salamon foto Die Jongens

 • do 19 nov

  Meisjes van 60

  Lana Wolf

  Samen met een vierkoppige band onder leiding van Will Nuruwe belooft zangeres Lana Wolf een onvergetelijke feel-good-show.

  Lana Wolf: ‘Nog steeds ruik, voel en hoor ik de jaren 70 en 80 als ik ergens de klanken hoor van de ‘meisjes van 60’. Terwijl ik kinderen buiten hoorde spelen, zonderde ik mij als meisje van een jaar of acht af op mijn slaapkamertje om te luisteren naar de fenomenaal goede zangeressen uit die tijd. Tot op de dag van vandaag, staat de tijd stil als ik deze, inmiddels meisjes van 60+, hoor zingen. In mijn hoofd zijn ze geen dag ouder geworden.

  Vergeet voor heel even al uw zorgen en laat u meevoeren naar de slaapkamer van Lana Wolf met het oranje pick-upje. Een gegarandeerde trip down memory lane in een modern jasje.

  Een muzikale greep uit de onuitputtelijke collectie van succesvolle zangeressen uit de jaren '70 en '80. Denk aan Dusty Springfield, Janis Joplin, Barbra Streisand, Bonnie Raitt, Chi Coltrane, Carole King, Linda Ronstadt, Gladys Knight en Melissa Etheridge.

  veilig genieten van theater

 • za 28 nov

  Ed Struijlaart

  Alles op rood

  Na tien jaar maakt Ed Struijlaart de balans op: was de sprong het waard om alles op rood te zetten?

  Zijn concerten in het Isala zijn steeds uitverkocht en ook tijdens zijn optredens op ons terras deze zomer, op SMAACK en op de Proloog reageerde het publiek enthousiast. De basis van zijn carrière begon op het moment dat Ed op zijn negende Eric Clapton op televisie zag. Toen wist hij dat zijn toekomst in de muziekwereld lag. Alleen, durf je die sprong te wagen en wanneer dan? En hoe maak je van je dromen werkelijkheid? In 2010 nam Ed Struijlaart die gewaagde beslissing. Hij zegde zijn baan op om zich volledig te kunnen storten op zijn grote passie: muziek.

  Krimpenaar Struijlaart speelt zijn meest bekende nummers, maar ook songs die hij voor anderen schreef en nog nooit eerder zelf speelde. Omdat er zo veel materiaal is, draait de zanger een aantal keer aan een rad van fortuin om te bepalen welk lied hij gaat spelen. Zo beleeft u een unieke avond.

  veilig genieten van theater

  credits

  regie Erris van Ginkel foto Vanessa Hofstra

 • vr 4 dec
  powervrouwen in kerstsfeer

  Christmas under African skies

  The African Mamas

  Een muzikaal programma met Afrikaanse traditionals, a-capellaliederen, swingende gospel en natuurlijk bekende internationale kerstnummers.

  De muzikale rijkdom, de Afrikaanse cultuur en (kerst)tradities staan centraal in deze fonkelnieuwe kerstspecial. De groep straalt warmte en inspiratie uit met haar betoverende melodieën en aanstekelijke Afrikaanse ritmes.

  In de kerstperiode komen families samen. In Zuid-Afrika maken velen de reis van de stad naar het platteland, terug naar de roots. Warme herinneringen worden weer tot leven geblazen en nieuwe herinneringen worden gemaakt. The African Mamas laten u op geheel eigen wijze zien én horen hoe zij de kerst beleven.

  veilig genieten van theater

  credits

  met Aveline Twala, Aphiwe Dumeko, Ayanda Bandla, Pamela Mpanza, Ntsiki Ndzume, Mapule
  Mngun, Sithembiso Nkosi, Nosipho Motoba regie Vincent van den Elshout foto Wim Lanser

 • vr 11 dec
  winnaar van We want more

  FADOpelos2

  Sei de um Rio

  De voorstelling is uitverkocht maar mogelijk komen er kaarten retour. meld u hier aan voor de wachtlijst

  De winnaars van de tv-hit We want more (zomer 2020) weten met hun Portugese fado menig muziekliefhebber te ontroeren. 

  FADOpelos2 brengt de fado intiem, met alleen zang en gitaar. Muziek vol emotie, dat is waar het bij hen om gaat. Laat u meevoeren door de straten van Lissabon en droom weg bij de Portugese klanken.

  Het duo FADOpelos2 bestaat uit Iris Feijen (zang) en Tiago Lageira (gitaar). Iris maakte al op jonge leeftijd kennis met de Portugese fadomuziek. Zonder de taal te begrijpen, raakte deze muziek haar diep. In 2017 kwam ze in contact met de in Portugal geboren Tiago en leidde de gezamenlijke liefde voor de fado tot een innige samenwerking.

  veilig genieten van theater

 • do 17 dec

  Gerard van Maasakkers

  Ik loop

  Gerard van Maasakkers kijkt rond, staat hier en daar stil, komt thuis met verhalen die hij vastlegt in woorden en akkoorden.

  Zo is Gerard op z’n best. Wat klein is maakt hij groot, wat persoonlijk is maakt hij herkenbaar voor iedereen. Na een optreden zei iemand onlangs: ‘Het is alsof hij bij jou in de kamer zingt.’ En zo klinkt hij inderdaad: dichtbij, warm, persoonlijk, ontwapenend. Nieuwe liedjes én klassiekers, een heerlijke avond dus.

  Humor, ontroering en ook een vleugje maatschappijkritiek.’ (Eindhovens Dagblad)

  Subliem – intiem, raak en schitterend vertolkt.’ (Moors Magazine)

  Over honderd jaar vinden we zijn liedje Verdwalen nog steeds mooi.’ (Frits Spits, De Taalstaat, NPO Radio 1)

  veilig genieten van theater

  credits

  snaren en trompet Frank Cools toetsen Mike Roelofs foto Phile Deprez en Elly van Maasakkers

 • za 19 dec

  Swingin' Paris - The Christmas special!

  The Legends ft. Michael Varekamp

  Zanger en trompettist Michael Varekamp neemt je met zijn bluesy stemgeluid mee door de met kerstlichtjes versierde straten van het bruisende Parijs.

  Swingende New Orleans Jazz, Hot Club de France en chansons vieren rond 1930 in Parijs samen het leven als nooit tevoren. The Legends duiken in de tijd van paradijsvogels als Josephine Baker, Edith Piaff en Sydney Bechet en natuurlijk kunnen de kersthits van Louis Armstrong, Frank Sinatra en Nat King Cole niet ontbreken.

  Speciaal voor deze tijd van het jaar wordt Swingin’ Paris ondergedompeld in warme kerstsferen. Rudolph the red-nosed reindeer, Let it snow en Silent night kunnen dan ook rekenen op hartverwarmende vertolkingen door Varekamp en rijzende ster en chansonnière Tess van der Zwet (van de hitsingle Mon Paris!). De meest prachtige songs komen voorbij, waarmee het roerige jaar van een gouden randje wordt voorzien.

  veilig genieten van theater

  credits

  muzikanten Michael Varekamp (trompet, zang), Tess van der Zwet (zang), Wiboud Burkens (toetsen), Harry Emmery (contrabas), Erik Kooger (drums) en Yoran Aarssen (tenorsax, klarinet) foto Anouk van Nunen en Erik van Nieuwland

 • di 22 dec
  De kerstengel is gekomen

  3JS

  Acoustic Christmas

  De kerst kan pas beginnen nadat u bij de Christmas-show van de 3JS bent geweest.

  Al zes jaar worden de heren op het podium bijgestaan door pianist Nick Bult en basgitarist Wilbrand Meischke, maar speciaal voor de editie van 2020 zal ook multi-instrumentalist Emil Szarcowicz meegaan. Als u de 3JS eerder in het Isala heeft gezien. Hun tour duurt slechts twee weken, dus wees erbij in Capelle.

  veilig genieten van theater

  credits

  foto Robert Gort

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie