agenda

lekker bladeren


U kunt nu heel gemakkelijk door ons programma bladeren, alsof het een brochure is. Wilt u het hele, nieuwe programma inzien, klik dan op de eerste voorstelling na 23 september. In de pop-up die verschijnt, leest u bijna alle informatie erover.

Enthousiast? Door het hartje naast het tijdstip van uw keuze aan te klikken, zet u deze in uw wensenlijstje. Meteen bestellen kan via het winkelmandje (vanaf 18 aug voor Pluche+, vanaf 25 aug voor iedereen).

Doorbladeren? Dan gaat u met het pijltje aan de rechterkant naar de volgende voorstelling.

Veel voorpret gewenst!

toon filters
Filters
 • wo 16 sep

  Heel de tijd

  Theaterwerkplaats Ouwe Rotten (TOR)

  Don’t tell them what to do!

  Negen old spice girls en een genderneutrale pianist spelen in de revue ‘Forever young’. De hen opgelegde vrouwelijkheid nemen ze voor lief totdat ...
  De vrouwen gooien het roer om en nemen het heft in eigen handen. 

  Don’t tell them what to do!

  Als u nog geen account heeft bij het Isala Theater dient u eerst een account aan te maken voordat u makkelijk de kaarten online kunt bestellen bekijk hier de handleiding

  anders dan anders We verwelkomen u graag weer in het Isala en doen er alles aan om u bij uw bezoek in alle veiligheid een fijne culturele ervaring te geven. Hoe we dat doen, staat uitgebreid op onze website. We hopen u hiermee vertrouwen te geven, ook al is er veel anders dan anders.

  kaarten bestellen U kunt alleen vooraf online kaarten kopen en deze zijn ongeplaceerd. Bij uw bezoek krijgt u een plek toegewezen. Komt u samen met een iemand waarmee u geen huishouden of sociale eenheid vormt? Bestel uw kaarten dan apart, zodat wij weten dat er tussen uw stoelen anderhalve meter afstand nodig is. 

  credits

  Spelers: Corry van den Akker, Carla Bömers, Ineke Breeman, Robin Eijgelsheim, Els Koelewijn, Ivon de Moor, Lilian Sandmann, Inge Schouten, Jos Visée
  Tekst: de spelers, onder begeleiding van Willy Hilverda
  Regie: Mariëlle van de Griendt
  Muziek: Jos van der Hoff
  Decor en kledingadvies: Marjo van der Pols
  Techniek: Vincent van Houwelingen
  Foto flyer: Huub van Rheenen
  Vormgeving flyer: Marlous van Breemen

 • za 3 okt
  try-out

  Anneke Blok, Paul R. Kooij e.a.

  TG Suburbia: Een goed jaar

  Een tragikomedie over een hechte familie in zwaar weer.

  Voor de familie Mortier breekt na de nodige tegenslagen een goed jaar aan. Hun dochter is genezen verklaard en zowel zoon als dochter slaan nu hun vleugels uit. Hoopvol begint iedereen na te denken over de toekomst. Eind goed, al goed. Toch? Maar dan neemt moeder onverwacht een ingrijpende beslissing. Is de keuze voor zichzelf, een keuze tegen haar gezin?

  U raakt ongetwijfeld verknocht aan de familie Mortier, zoals aan uw eigen familie. Onmisbaar en soms onuitstaanbaar. Extra bijzonder is dat de rollen van vader en kinderen gespeeld worden door topacteur Paul R. Kooij en zijn échte zoon en dochter.

  met voorrang kaarten reserveren?
  veilig genieten van theater

  credits

  spel Anneke Blok, Paul R. Kooij, Kaatje Kooij, Piet Kooij regie Rob Ligthert tekst Peer Wittenbols foto Eddy Wenting, Paulina Matusiak en Bart Grietens

 • vr 9 okt

  Minoux & Eelco Smits

  Niet de vaders van

  Cabaretier en theatermaker Minou Bosua speelt ‘vader en moedertje’ op hoog niveau met Eelco Smits.

  Smits is acteur bij Internationaal Theater Amsterdam en de vader van haar zoon, waar Minou niet de moeder van is maar die wel haar naam draagt. De twee ontmoetten elkaar nog niet eerder dan aan de vooravond van de geboorte van hun zoon.

  Samen doen ze een scherp en humoristisch onderzoek waarin de rollen en patronen van het oude gezin worden doorgespit en omgewoeld. Wat neem je mee van je eigen opvoeding? Welk recht heb je als je alleen op zondag het vlees komt snijden? En dat terwijl we steeds minder vlees eten? En geeft een snor nog autoriteit wanneer deze naar de laatste mode is geëpileerd? Welkom bij de bouw van de nieuwe hoeksteen.

  Niet de vaders van is het tweede deel van het drieluik Moeder, Vader, Kinderen over de structuren van het gezin. Het stuk wordt gemaakt in samenwerking met een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld Brabants homomannenkoor. Samen zingen ze troostrijke levensliederen voor de nieuwe en oude vaders en moeders.

  met voorrang kaarten reserveren?
  veilig genieten van theater

  credits

  concept, tekst & spel Minou Bosua en Eelco Smits regie Mijke de Jong muziek & arrangementen Erik Vlasblom foto Karin Jonkers, Maasja Ooms

 • di 13 okt
  Nederlands eerste komedie over racisme

  George en Eran worden racisten

  George Elias Tobal, Eran Ben-Michaël e.a.

  George Tobal en Eran Ben-Michaël fileren in hun nieuwste productie belangrijke gevoeligheden uit het verhitte Nederlandse racisme-debat.’ (★★★★★de Volkskrant)

  In deze actuele komedie belichten de bruine vrienden George & Eran samen met het witte zangduo Nordgrond de (on)mogelijkheid om het ‘goed’ te doen. Want er is altijd iemand die zich beledigd, gediscrimineerd of ongelijk behandeld voelt. De huidige tijdsgeest maakt deze voorstelling nog actueler dan hij al was. Het racismedebat in Nederland laaide de afgelopen tijd op door de moord op de Amerikaanse George Floyd. Maar hoe is het eigenlijk gesteld met racisme in Nederland? En hoe gaan wij daarover met elkaar in debat? En hoe is het in vredesnaam mogelijk daar een komedie over te maken?

  George en Eran maken het grote thema inzichtelijk en invoelbaar in een voorstelling vol met humor en muziek. Met een flinke dosis vrolijke boosheid zal niemand de ander iets ontzien, ‘want wij zijn van goede wil hè, vergeet dat niet!

  Volgens de Volkskrant en NRC was George en Eran worden racisten een van de beste producties van seizoen 2018-2019. Nu wegens groot succes terug in het theater en nu ook in het Isala.

  Het duo George Tobal en Eran Ben-Michaël is uitgegroeid tot een van de betere theatergroepen van Nederland en dat onderstrepen ze door in dit stuk geestig en vilein racisme en seksisme te fileren.’ (★★★★NRC)

  Lachen op het slagveld van de diversiteit. Het levert een voorstelling op die het debat boven zijn eigen uitzichtloosheid tilt. Briljant geschreven en gespeeld, en bevrijdend om naar te kijken.’ (★★★★Theaterkrant)

  Een vrolijke komedie ontpopt zich al snel tot een pijnlijke satire op het huidige tijdgewricht, waarin het eigen gelijk ten koste gaat van alles en iedereen. Een hit op Oerol.’ (Parool)

  met voorrang kaarten reserveren?
  veilig genieten van theater

  credits

  spel & muziek George Elias Tobal, Eran Ben-Michaël, Myrthe Huber & Milan Sekeris regie Koos Terpstra foto Yalper Productions

 • di 20 okt

  Wat er ook gebeurt, er klinkt muziek

  Olga Zuiderhoek

  Olga Zuiderhoek heeft de leukste muziekverzameling van Nederland.

  De verzameling van haar man, componist Willem Breuker (1944-2010), leerde haar hartverscheurende én grappige liederen kennen. Liederen die haar hielpen de twintigste eeuw beter te begrijpen. Toch is er ook veel wat ze niet begrijpt. Olga vertelt haar verhaal aan de hand van liedjes, voor velen onbekend, die haar nooit in de steek lieten. Liedjes van en door Louis Davids, Dirk Witte, Pisuisse, Johnny & Jones, Ischa Meijer en Willem Wilmink. Soms zingt Olga ze zelf en anders zingt ze mee. Het wordt een persoonlijk relaas, met humor verteld.

  met voorrang kaarten reserveren?
  veilig genieten van theater

  credits

  regie Kees Prins foto Annaleen Louwes

 • vr 23 okt

  Liefdesles

  Yara Alink, Kees Boot e.a.

  Na het alom bejubelde Hartstocht, een thriller is Liefdesles opnieuw een spannend relatiedrama met de snelheid van The mousetrap en de humor en herkenbaarheid van Friends.

  Twee psychiaters, twee patiënten, één thema: de liefde. Wat hebben we nodig? Wat spreken we uit? Hoe krijgen we de eeuwige onzekerheid onder controle en waarom blijkt flirten toch steeds weer zo’n onmisbaar element in het leven?

  Door zowel de eeuwenoude verschillen als de onontkoombare aantrekkingskracht tussen mannen en vrouwen, is het maar de vraag wie heelhuids uit de strijd komt. Tijdens een venijnig en razendsnel spel in de therapiekamer blijven uiteindelijk ook de relaties van de psychiaters niet gespaard.

  met voorrang kaarten reserveren?
  veilig genieten van theater

  credits

  spel Yara Alink, Kees Boot, Nhung Dam en Stefan Rokebrand regie Koos Terpstra tekst Nhung Dam en Koos Terpstra foto Piek

 • di 3 nov
  nieuw theaterconcept!

  Susan Visser & Eric Corton

  De grootste helft

  Wie speelt welke rol in De grootste helft?

  Het is aanvang. Twee acteurs komen op met een muntje. Een theaterbezoeker mag het muntje opgooien. Wordt het kop of munt? Dat bepaalt wie welke rol speelt, dus wie van de ander wil scheiden. Het is het begin van een spannende avond voor u én voor de acteurs.

  In De grootste helft vallen we in het leven van een echtpaar dat elkaar niets meer te zeggen heeft, maar nog wel veel moet bespreken. Ooit spraken ze de taal van de liefde, nu lijkt het onmogelijk met elkaar te communiceren. Ze worstelen met een kwellende vraag: hoe vertellen ze hun puberzoon dat ze uit elkaar gaan?

  met voorrang kaarten reserveren?
  veilig genieten van theater

  credits

  regie Benno Hoogveld script Marc Veerkamp muziek Rik Ronner foto Annemieke van der Togt

 • vr 27 nov

  Tg Maastricht: Peachez

  Porgy Franssen en Maartje van de Wetering

  Een bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis.

  Een professor op zekere leeftijd leeft al zijn leven lang in zijn hoofd en de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een hem onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez. Er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee. Waar de professor niet meer op rekende, gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt.

  Een theaterbewerking van Ilja Leonard Pfeijffers succesroman Peachez, een roman die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en een muzikaal en vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde.

  Bewerking Pfeijffer-roman beste voorstelling van het jaar.’ (★★★★★Elsevier)

  Voorbeeldig gespeeld door Porgy Franssen en Maartje van de Wetering, in een serene, bijna abstracte regie van Michel Sluysmans.’ (★★★★Volkskrant)

  Een romantisch intelligente voltreffer.’ (Theaterkrant)

  met voorrang kaarten reserveren?
  veilig genieten van theater

  credits

  muziek Axl Peleman bewerking en regie Michel Sluysmans tekst Ilja Leonard Pfeijffer foto Ben van Duin en Stephan Vanfleteren

 • di 15 dec

  De Verleiders: Pandepaniek

  George van Houts, Victor Löw e.a.

  De Verleiders dagen u uit om mee te denken over de mondiale coronacrisis.

  De thema’s van De Verleiders zoals de zorg, het geldstelsel, de democratie en privacy worden door deze pandemie nog urgenter. Daarom juist nu een dystopische absurdistische komedie over risico, veiligheid, gehoorzaamheid, sancties, surveillance, solidariteit en hoe de 0,01% rijken daar gebruik van maken. Deze crisis zal grote maatschappelijke en sociale consequenties hebben. Juist in angstige tijden is het noodzakelijk om met een breder perspectief naar de zaken te kijken en dat gaan De Verleiders doen.

  Wie profiteert er van de paniek over de pandemie? Banken en beursgenoteerde bedrijven worden weer gered met belastinggeld, er worden miljarden aan noodleningen verstrekt, de torenhoge schuldenberg wordt nog hoger. Wat doet dit met u, uw werk, uw geliefden, uw spaargeld? Hoeveel reuring Door de bank genomen ook heeft veroorzaakt, er is fundamenteel NIETS veranderd aan ons monetaire systeem. Ons geldstelsel is bijzonder fragiel, kan het deze crisis aan?

  Verwacht van De Verleiders geen troosttheater. Het is tijd voor actie. Maar zoals altijd: met humor. Durf te komen!

  veilig naar het Isala We doen er alles aan om u bij uw bezoek in alle veiligheid een fijne culturele ervaring te geven. Hoe we dat doen, staat uitgebreid op onze website. We hopen u hiermee vertrouwen te geven, ook al is er veel anders dan anders.

  credits

  spel George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Hein van der Heijden en Tibor Lukács regie Aat Ceelen

 • vr 18 dec
  met tekst van Magne van den Berg

  Desiree

  René van 't Hof e.a.

  Het verleden is een kamer waar je nooit uitkomt.

  Een man woont alleen in het huis van zijn overleden moeder, tussen al haar oude spullen. Hij is in rouw en heeft besloten niet langer deel te nemen aan de maatschappij. Zijn geslaagde jongere broer zoekt hem met vervelende regelmaat op. Ondanks de afstand tussen hen proberen de mannen nader tot elkaar te komen. Ze praten wel, maar zeggen weinig. Op een dag staat de geslaagde jongste broer met zijn nieuwe vrouw in de deuropening. Haar naam is Desiree. De vurig gewenste.

  veilig naar het Isala We doen er alles aan om u bij uw bezoek in alle veiligheid een fijne culturele ervaring te geven. Hoe we dat doen, staat uitgebreid op onze website. We hopen u hiermee vertrouwen te geven, ook al is er veel anders dan anders.

  credits

  spel René van ’t Hof, Bram Coopmans, Nimuë Walraven regie Paul Knieriem tekst Magne van den Berg foto Caroline Bijl

 • wo 30 dec
  reprise

  Huub Stapel

  Het huwelijk

  Huub Stapel speelde eerder de succesvolle voorstelling Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus en is nu te zien in een wervelende onemanshow geschreven door Haye van der Heyden.

  Als ervaringsdeskundige filosofeert, confereert, zingt, dicht en speelt Huub virtuoos rond het aloude instituut van het huwelijk en confronteert hij u met de (on)gemakken ervan. Een pijnlijk grappige voorstelling voor iedereen die getrouwd is, getrouwd is geweest, van plan is om te gaan trouwen of er niet aan moet denken om ooit te gaan trouwen.

  'Als gretig podiumartiest heeft hij het vermogen de zaal binnen tien minuten beet te pakken en niet meer los te laten.' (★★★de Volkskrant)

  'Onbekommerd plezier om Huub Stapels huwelijksshow.' (★★★Trouw)

  credits

  foto Mark Engelen tekst Haye van der Heyden

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie