Isala Read & Meet

meer dan alleen een toneelstuk zien

een duik in een toneelstuk Vorig seizoen organiseerde het Isala Theater voor het eerst drie keer een Isala Read & Meet. De deelnemers waren verrast door de inzichten die ze kregen door vooraf samen de tekst van een toneelstuk te lezen, het daarna te bekijken en na afloop na te praten met de acteurs en/of regisseur. Doordat ze hadden nagedacht over de dingen waar ook acteurs en regisseur mee te maken hebben, kwam het stuk sterk binnen.

ook voor de acteurs bijzonder
Dat merkten ook de acteurs, zo blijkt wel uit het bericht van topacteur Hans Croiset op zijn website:
Een deel van het publiek had het script van Heisenberg stevig bestudeerd en wilde na afloop met Elsie de Brauw en mij “nabespreken”. Van dat laatste waren we wel op de hoogte, maar van hun voorbereidingen wisten we niets. Bij het gesprek viel ik van de ene verbazing in de andere: zoveel kennis vooraf leidde tot een betrokkenheid in de zaal die zich als een warme deken van aandacht over de andere toeschouwers verspreidde.’

professionele begeleiding
Dit smaakte naar meer en dus staat er weer drie keer een Read & Meet gepland. Gelukkig zijn Vera Hoogstad, dramaturge voor o.a. Toneelgroep Amsterdam, en Theo Ham, regisseur en directeur van Jeugdtheaterhuis ZH, wederom bereid deze toneelavonden te begeleiden.

U kunt voor € 23,- (incl. hapjes en drankjes, excl. prijs voorstelling) een Isala Read & Meet boeken.

Theo Ham vertelt in onderstaand filmpje nogmaals waarom het zo leuk is een Isala Read & Meet bij te wonen en wat u kunt verwachten.

in deze categorie:

  • <p>Geen voorstellingen gevonden.</p>

    Geen voorstellingen gevonden.


Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie